Beste Frituurpan 2022

De frituurpan is een echte klassieker. Wij Nederlanders zijn dol op gefrituurd eten, en daar is niets mis mee! Natuurlijk is de Airfryer nu een populaire manier om je eten te frituren, maar laten we eerlijk zijn: het is gewoon niet helemaal hetzelfde. Een frituurpan zorgt ervoor dat je patat of snacks krokant worden, en dat ze er heerlijk uitzien. Een airfryer kan deze producten er bleekjes uit laten zien.

Wil je daarom toch liever voor een goede oude frituurpan gaan? Dan hebben we hier de beste tips voor je. Iedereen is anders, en heeft daarom andere eisen bij het bakken. Deze 4 frituurpannen zijn van topkwaliteit. Per pan leggen we uit wat de voordelen zijn, en wat deze bijzonder maakt.

Deze top 4 frituurpannen zijn niet alleen volgens onze mening de beste – Maar ze hebben ook allemaal positieve reviews gekregen van kopers met minimaal 4,5/5 sterren op Bol.com!

Fritel Turbo SF – 3 L – 2300 W

Kopers geven de Fritel Turbo een 4,7 van de 5 sterren

Beste Keuze!

Als we toch een keuze moeten maken voor de frituurpan die het beste uit de test komt, dan is de winnaar de Fritel Turbo SF 4178. Waarom? Energiezuinig, 50% sneller bakken, bijna geurloos bakken door automatisch filterdeksel, cool wall en 10 jaar garantie. Tsja, wat wil je nog meer van een frituurpan?

Met het dubbele verwarmingselement van de Fritel kun je in de helft van de tijd eten op tafel hebben staan. Hierdoor wordt bovendien minder energie verbruikt, wat dit een milieuvriendelijke keuze maakt. Het automatische filterdeksel zorgt ervoor dat de geur in de pan blijft. Bakken gaat daardoor vrijwel reukloos, waardoor niet je hele huis naar frituur ruikt.

De buitenkant van de pan bestaat uit een Cool Wall. Dit houdt in dat deze niet opwarmt, en jij of je kinderen dus niet jullie handen kunnen branden. Daarnaast zijn de onderdelen van de Fritel Turbo vaatwasbestendig, dus ben je niet te lang bezig met het schoonmaken.

Maar maakt de Fritel Turbo lekkere frietjes? Jazeker. De olie warmt snel op, waardoor je eten lekker krokant wordt. Omdat je eten minder lang in de olie hoeft te bakken door de snelle opwarming, is het ook minder vettig. Daarom is het ook een gezondere optie!

De Fritel Turbo werkt met een technologie waardoor er een ‘koude zone’ in de pan ontstaat. Hierdoor blijft de olie een stuk langer goed. Een ander voordeel hiervan is dat bakresten naar de bodem zakken, en je ze er dus gemakkelijk uit kunt filteren.

Nog even snel alle voordelen op een rijtje:

 • Vaatwasbestendig
 • 50% sneller frituren (energiezuinig)
 • Automatisch filterdeksel (bijna reukloos frituren)
 • Cool wall
 • 10 jaar garantie
 • Inhoud van 3 liter – bak veel patat in één keer.
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Antislip onderkant
 • Koude zone
Fritel Turbo SF 4178 – 3L – Automatisch filterdeksel – 2300Watt – Frituurpan
Koop direct
coolblue.nl (€84,00)
Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:03 am

Moulinex Super Uno – 2,2 L – 1800 W

Kopers geven de Moulinex Super Uno 4,6 van de 5 sterren

Wil je een frituurpan die 1,5 kg patat kan bakken voor je hele gezin? Dan ben je bij de Moulinex op het juiste adres. In een baksessie kun je namelijk voor 6 personen eten op tafel zetten. De kinderbeveiliging zorgt ervoor dat je kinderen niet bij de hete olie kunnen komen, waardoor het ook een veilige optie is.

De Moulinex is erg gebruiksvriendelijk door de volgende drie redenen. Ten eerste is de bediening erg eenvoudig, waardoor je gemakkelijk het apparaat kunt bedienen. Ten tweede heeft de pan vaatwasserbestendige onderdelen, zodat je na het eten niet hoeft te schrobben om opgedroogde etensresten te verwijderen.

Het kruimelfilter zorgt ervoor dat ook je olie schoon blijft. Ten derde heeft de Moulinex een geurfilter, waardoor je geen last zult hebben van een frituurlucht in je huis. Dit koolstoffilter kan vervangen worden, zodat je altijd de frituurgeur tegen kunt gaan.

Je kunt de temperatuur zelf instellen tot 190 °C, en het apparaat verwarmt snel. Door het transparante deksel kan je kijken om te zien hoe je eten eruitziet tijdens het bakproces. Met het handvat kun je je eten uit de olie tillen zonder het deksel te openen. Zo zorg je ervoor dat je geen olie morst!

Het beste van dit allemaal? De Moulinex is een voordelige keuze, maar heeft alle voordelen van een luxueuze frituurpan.

De voordelen van de Moulinex zijn:

 • Vervangbaar geurfilter
 • Vaatwasserbestendig
 • Kinderbeveiliging
 • Eenvoudige bediening
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Instelbare thermostaat
 • Kruimelfilter
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Moulinex Super Uno AM312010 – Frituurpan
Koop direct
bol.com (€78,00)
Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:02 am

Princess Family Castel – 3 L – 2000 W

De Princess Family Castel is als beste verkozen door de Consumentenbond

Wie bekend is met het merk, zal het wel weten. Princess biedt voor een lage prijs elektronische producten aan die in veel gevallen net zo goed werken als de duurdere merken – zo ook deze frituurpan. Deze heeft geen luxueuze fratsen, maar doet geweldig waar hij voor gemaakt is: frituren!

Met een inhoud van 3 liter en de langwerpige frituurmand, kun je in één keer eten op tafel zetten voor het hele gezin. Er passen bijvoorbeeld wel 10 frikadellen in de mand. En dat terwijl de pan lekker compact is, zodat je hem makkelijk op kunt bergen.

De onderdelen van deze frituurpan zijn ook nog eens vaatwasserbestendig, en het apparaat is makkelijk te bedienen. Je kunt handmatig de temperatuur verhogen tot 190 °C. De zeef in het mandje vangt de etensresten op, zodat je olie langer goed blijft.

De frituurpan van Princess heeft bovendien een koude zone, waarbij het verwarmingselement in de olie geplaatst is. Omdat de warmte naar boven beweegt, ontstaat er een temperatuurverschil tussen de olie boven en onder het element. Omdat de etensresten naar de bodem zinken, worden deze niet in de olie opgenomen door de hitte. Gezonder frituren dus!

Nog even de voordelen van de Princess Family Castel frituurpan op een rijtje:

 • Als beste verkozen door de consumentenbond
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Vaatwasserbestendig
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Makkelijk op te bergen
 • Koude zone
10 frikadellen bakken in 1x
Princess Family Castel 182626 – Frituurpan
Best getest Consumentenbond
Koop direct
bol.com (€39,99)
Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:02 am

Bestron XL Frituurpan – 4 L – 2000 W

Kopers geven de Bestron XL een 4,4 van de 5 sterren

De frituurpan van Bestron is lekker groot, zodat je veel tegelijk kunt bakken. Daarnaast krijg je er 3 frituurmanden bij: één grote voor 1500g patat en twee kleine voor ca. 750g patat. Je kunt er dus voor kiezen om veel patat te bakken in de grote frituurmand, of patat en kroketten tegelijk te bakken in de kleine frituurmanden. Handig, toch?

De grote inhoud van de Bestron XL maakt de frituurpan ideaal voor grote gezinnen. Daarnaast kan hij ingezet worden op feestjes en andere samenkomsten. Vervolgens kun je hem compleet demonteren, en alle onderdelen (behalve het verwarmingselement) in de vaatwasser plaatsen. Zo is het geen gedoe meer om een feestje bij je thuis te organiseren.

Omdat je meerdere soorten eten tegelijk kunt klaarmaken met de 2 frituurmanden, ben je dus ook 2 keer zo snel klaar met bakken. De geurfilter zorgt ervoor dat je niet naar frituur ruikt. De Bestron heeft bovendien een koude zone, zodat je olie langer goed blijft.

Je kunt de temperatuur handmatig verhogen tot maximaal 190 °C. De olie is lekker snel opgewarmd, zodat je snel kunt gaan beginnen met bakken.

De voordelen van de Bestron XL zijn:

 • Drie frituurmanden
 • Gepast voor grote en middelgrote porties
 • Garantie van 5 jaar
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Antislip-voetjes
 • Vaatwasserbestendig
 • Geurfilter
 • Koude zone

Wat is het verschil tussen een frituurpan en een airfryer?

Het grootste verschil tussen een frituurpan en een airfryer, is de manier van opwarmen. In een frituurpan bak je je eten met hete olie, en in een airfryer wordt hete lucht gebruikt.

Een frituurpan zal door het gebruik van olie altijd ongezonder zijn dan een airfryer. Maar waarom gebruiken restaurants dan bijvoorbeeld niet massaal een airfryer? Het antwoord is simpel: de smaak. Om de echte smaak van frituur te behalen, is een frituurpan essentieel. Hiervan worden je patat en snacks knapperig, en zien ze er bovendien een stuk smakelijker uit.

Als je niet te vaak gefrituurd eten eet, en gezonde olie gebruikt, hoeft een frituurpan niet een ongezonde keuze te zijn. Zoals we al eerder hebben gezegd: het is een klassieker die niet te missen is in veel Nederlandse keukens Je bepaalt zelf hoe je hem inzet, en bij een gevarieerd dieet kan het echt geen kwaad.

Ook zijn er nog een paar andere verschillen. Een frituurpan kan bijvoorbeeld sneller je eten door en door bakken, en is over het algemeen handiger om meerdere porties tegelijk mee te bakken. Een voordeel van een airfryer is echter weer dat je hem ook kunt inzetten om te grillen en braden. Met een airfryer kun je diverse dingen bereiden zoals, mini gehaktballetjes, gehaktstaven, karbonades, kip, slavink, speklap, balkenbrij, rundvlees etc.

Beste frituurpan
Welke frituurpan is de beste?

De beste geteste frituurpan door de Consumentenbond is de Princess Family Castel – 3 L – 2000 W

Welke frituurpan is makkelijk schoon te maken?

De Fritel Turbo SF – 3 L – 2300 W is makkelijk schoon te maken.

Wat kost een goede frituurpan?

Een kwaliteit frituurpan kost ongeveer € 50

Beste keuze

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€84,00)
blokker.nl (€79,95)
bol.com (€84,95)
Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:03 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€78,00)
blokker.nl (€144,54)
Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:02 am
Best getest Consumentenbond

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€39,99)
blokker.nl (€39,99)
Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:02 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€59,19)
blokker.nl (€119,99)
Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:02 am
Beste keuze

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€84,00)
blokker.nl (€79,95)
bol.com (€84,95)
Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:03 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€78,00)
blokker.nl (€144,54)
Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:02 am
Best getest Consumentenbond

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€39,99)
blokker.nl (€39,99)
Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:02 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€59,19)
blokker.nl (€119,99)
Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:02 am

Plaats een reactie