Laser ontharing: Efficiënte Technieken voor Permanente Haarverwijdering

Table of contents

Laser ontharing is een technologisch geavanceerde methode om ongewenste haargroei te behandelen met als doel een gladde huid te bereiken.

Deze behandelmethode maakt gebruik van geconcentreerd licht om haarzakjes te richten en te vernietigen, waardoor de groei van nieuwe haren wordt voorkomen.

Het is een populaire optie voor zowel vrouwen als mannen die zoeken naar een efficiëntere en langdurigere oplossing dan traditioneel scheren, waxen of epileren.

Laser ontharing

De behandeling kan toegepast worden op verschillende lichaamsdelen waaronder het gezicht, de oksels, de benen, en de bikinilijn.

Het is een procedure die uitgevoerd wordt door professionele huidtherapeuten en klinieken met expertise in laser technologie. Over het algemeen wordt de methode als veilig beschouwd, mits deze wordt uitgevoerd door gekwalificeerde specialisten.

Voorafgaand aan de behandeling wordt een consultatie aangeraden om de geschiktheid en de verwachte resultaten te bespreken, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van onder andere het huidtype en haarkleur.

Belangrijke informatie

 • Laser ontharing biedt een langdurige oplossing voor ongewenste haargroei.
 • De methode is geschikt voor diverse lichaamsdelen en haartypes.
 • Veiligheid en doeltreffendheid hangen af van de uitvoering door professionals.

⭐️Beste laser ontharing 2024⭐️

Philips Lumea Prestige 8000 series 🏆

De Consumentenbond heeft de Philips Lumea Prestige 8000 series uitgebracht tot het beste laserontharingsapparaat 2024

Wat is Laserontharing?

Laser ontharing

Laserontharing is een techniek voor permanente haarverwijdering die gebruikmaakt van geconcentreerd licht om haarzakjes te vernietigen. Deze methode wordt erkend als effectieve behandeling voor langdurige resultaten.

Werking van Lasers

Laser technologie werkt door een intense lichtstraal rechtstreeks op de haarzakjes te richten. Het pigment in de haarzakjes absorbeert het licht, wat resulteert in de vernietiging van het haar.

Deze behandeling dient verschillende keren te worden uitgevoerd voor een effectieve en permanente haarverwijdering, aangezien het alleen actieve haargroeicycli aantast.

Verschillende Lasers en Hun Toepassingen

Er bestaan diverse soorten lasers, elk geschikt voor verschillende huidtypes en haar. De bekendste onthaarlasers zijn:

 • Alexandrite laser: Ideaal voor licht tot olijfkleurige huid.
 • Diode laser: Effectief voor donkerdere huidtinten.
 • Nd laser: Kan gebruikt worden op alle huidtypes, ook op getinte huid.

Naast deze specifieke onthaarlasers is er ook IPL (Intense Pulsed Light), hoewel dit strikt genomen geen laser is. IPL maakt gebruik van een breed spectrum aan licht en is minder gericht, wat kan leiden tot minder specifieke resultaten.

Voordelen van Laserontharing

Laser ontharing

Laserontharing biedt tal van voordelen in vergelijking met conventionele ontharingsmethodes zoals scheren en waxen. Deze behandeling is erop gericht om haargroei effectief en voor een lange periode te verminderen.

Vergelijking met Scheren en Waxen

Scheren en waxen zijn veelgebruikte methodes voor haarverwijdering, maar ze komen met diverse nadelen. Scheren moet vaak herhaald worden en kan tot huidirritaties en ingegroeide haartjes leiden.

Waxen kan eveneens pijnen huidirritaties veroorzaken en dient regelmatig herhaald te worden om de haargroei onder controle te houden. Laserontharing daarentegen richt zich op de haarfollikels om de haargroei significant te verminderen, zonder de omliggende huid te beschadigen.

Behandelingen leiden tot een gladdere huidstructuur en verminderen de noodzaak om te shaven of waxen.

Lange Termijn Resultaten

Een van de meest significante voordelen van laserontharing is de duurzaamheid van de resultaten. Na een reeks behandelingen blijven de resultaten maanden tot jaren behouden, waardoor de kost op de lange termijn mogelijk lager uitvalt dan die van herhaald scheren of waxen.

De effectieve aanpak van laserontharing zorgt ervoor dat de haardichtheid vermindert en maakt periodiek onderhoud eenvoudig, met slechts één à twee keer per jaar een behandeling voor het beste resultaat.

⭐️Beste laser ontharing 2024⭐️

Philips Lumea Prestige 8000 series 🏆

De Consumentenbond heeft de Philips Lumea Prestige 8000 series uitgebracht tot het beste laserontharingsapparaat 2024

Geschiktheid en Veiligheid

Laser ontharing

Bij laserontharing is het cruciaal te begrijpen welke huidtypen en haarkleuren het meest geschikt zijn voor de procedure, evenals de potentiële risico’s en bijwerkingen die kunnen optreden.

Huidtypen en Haarkleuren

Laserontharing werkt door zich te richten op melanin, het pigment in de haarfollikel, dat het laserlicht absorbeert en omzet in warmte. Deze methode is het meest veilig en effectief bij personen met een hoog contrast tussen hun huidskleur en haarkleur, zoals donkere haren op een lichte huid.

Echter, met de ontwikkeling van meer geavanceerde lasersystemen kunnen nu alle huidtypes behandeld worden, inclusief donkere huid. Belangrijk is dat witte, grijze en blonde haren doorgaans niet effectief behandeld kunnen worden vanwege het gebrek aan voldoende melanin.

 • Licht huid: Hoog contrast haarkleur/huidskleur is ideaal.
 • Donkere huid: Specifieke lasers zoals de Nd zijn nodig voor veiligheid en effectiviteit.
 • Blonde, grijze, witte haren: Weinig tot geen melanine, vaak niet geschikt voor laserbehandeling.

Risico’s en Bijwerkingen

Laserontharing is meestal een cosmetisch veilige procedure als deze wordt uitgevoerd door gekwalificeerde professionals. Desondanks kunnen er bijwerkingen zoals roodheid en zwelling ontstaan, die over het algemeen mild en van korte duur zijn.

Mensen met een donkere huid lopen een hoger risico op hyperpigmentatie vanwege het hogere melaninegehalte in hun huid. Daarom is het essentieel dat de behandeling wordt aangepast aan ieders individuele huidtype om de kans op risico’s te minimaliseren.

 • Bijwerkingen:
  • Vaak: Tijdelijke roodheid en zwelling
  • Zelden: Verbranding, blaarvorming, veranderde pigmentatie
 • Veiligheidsmaatregelen:
  • Testen op een klein stukje huid
  • Correcte instellingen gebaseerd op huid- en haartype
  • Gebruik van beschermende oogkleding tijdens de procedure

Het is belangrijk dat een gedegen consultatie plaatsvindt om de geschiktheid voor laserontharing op een veilige manier te waarborgen.

De Procedure van Laserontharing

Laser ontharing

Een succesvolle laserontharing vereist een zorgvuldige voorbereiding, een nauwkeurig behandelingsproces en een passende nazorg. Deze onderdelen zorgen tezamen voor het gewenste resultaat: de vermindering of eliminatie van ongewenste haargroei.

Voorbereiding op de Behandeling

Voorafgaand aan de laserbehandeling ontvangt de cliënt doorgaans een consultatie om het huidtype te bepalen en om te bespreken of medicatie het proces kan beïnvloeden.

Dit is essentieel, omdat sommige medicijnen de gevoeligheid voor licht kunnen verhogen. Cliënten met dark hair en een lichter skin type zien vaak de beste resultaten, omdat de laser de melanine in donker haar beter kan detecteren.

Het is raadzaam om de huid niet bloot te stellen aan de zon voorafgaand aan de behandeling.

Het Behandelingsproces

Tijdens de laserbehandeling wordt de laser zorgvuldig over het te behandelen gebied geleid, waarbij intense hitte de haarfollikels beschadigt zonder de omliggende huid te schaden.

De mate van pijn kan variëren, maar veel mensen ervaren een sensatie die lijkt op het knappen van een elastiekje tegen de huid. De behandelingen worden uitgevoerd door een professional en kunnen worden aangepast op basis van het te behandelen gebied en de huidtype van de cliënt.

Nazorg en Herstel

Na een laserbehandeling kan de huid gevoelig zijn en kan er sprake zijn van roodheid of kilte in het behandelde gebied. Het is belangrijk om directe blootstelling aan de zon te vermijden en een SPF-bescherming te gebruiken.

Het volgen van de nazorginstructies van de huidspecialist draagt bij aan een voorspoedig herstel en optimaliseert de resultaten van de laserontharing.

⭐️Beste laser ontharing 2024⭐️

Philips Lumea Prestige 8000 series 🏆

De Consumentenbond heeft de Philips Lumea Prestige 8000 series uitgebracht tot het beste laserontharingsapparaat 2024

Belangrijke Overwegingen

Laser ontharing

Bij het overwegen van SHR-laserontharing zijn twee van de meest kritische aspecten de totale kosten en de frequentie van de behandelingen, en het belang van het consulteren van gekwalificeerde expertise.

Kosten en Frequentie van Behandelingen

Kosten van SHR-laserontharing variëren op basis van verschillende factoren, zoals het behandelgebied en het aantal benodigde sessies.

Meerdere behandelingen zijn vaak noodzakelijk, omdat haar in verschillende groeifasen verkeert en niet elke haarfollikel kan worden aangepakt in een enkele sessie. Het is gebruikelijk dat cliënten meerdere sessies ondergaan verspreid over enkele weken of maanden.

 • Gemiddelde kosten per sessie
 • Aantal aanbevolen sessies voor optimaal resultaat

Cliënten moeten overleggen met hun gezondheidsverzekeraar om te begrijpen of een deel van de kosten gedekt wordt. Vaak worden ontharingsbehandelingen beschouwd als cosmetisch en daarom niet gedekt door basisverzekeringen.

Consulteren van Expertise

Het selecteren van gekwalificeerde huidtherapeuten, die geregistreerd staan in het Kwaliteitsregister Paramedici, garandeert de cliënt dat men werkt met professionals die bewezen behandelingstechnieken toepassen met medisch apparatuur.

Een consultatie geeft de cliënt inzicht in de mate waarin de behandeling past bij hun specifieke huidsituatie en verwachtingen.

 • Controleer de registratie van de huidtherapeut
 • Bespreek het vooropgestelde behandelplan

Door te kiezen voor een specialist binnen de dermatologie of een arts-assistent met ervaring in laserontharing, zorgt de cliënt ervoor dat het behandelplan wordt afgestemd op zijn of haar unieke kenmerken voor optimaal resultaat en veiligheid.

Laserontharing en Specifieke Lichaamsdelen

Laser ontharing

Laserontharing is een veilige en effectieve methode voor het verwijderen van ongewenst haar op diverse lichaamsdelen. Deze techniek wordt zowel door vrouwen als mannen gebruikt om excess haar aan te pakken.

Gezicht en Bikinilijn

Voor vrouwen is verwijdering van gezichtshaar middels laserontharing een uiterst precieze procedure die zorgt voor een gladde huid zonder irritaties. De bikinilijn is een gevoelig gebied waarbij precisie en zorgvuldigheid noodzakelijk zijn.

De behandelingen resulteren daar vaak in een significante vermindering van het haar.

Oksels en Armen

Laserontharing bij de oksels leidt tot een langdurig en esthetisch resultaat, met minder kans op ingegroeide haren dan bij traditionele methoden zoals scheren of waxen.

Ook de armen, die vaak behandeld worden bij zowel vrouwen als mannen, kennen een goede reactie op laserbehandelingen, wat resulteert in een gladdere en haarvrije huid.

Rug en Benen

De rug is een veel voorkomend gebied voor laserontharing bij mannen, vooral wanneer er sprake is van excessieve haargroei. De behandeling wordt als effectief beschouwd en kan het zelfvertrouwen verbeteren.

Behandelingen op de benen zijn vooral populair bij vrouwen, waarbij het doel is om het regelmatig moeten scheren of harsen overbodig te maken.

Verwachtingen en Resultaten

Laser ontharing

Voor degenen die overwegen om laserontharing te ondergaan, is het van essentieel belang om goed geïnformeerd te zijn over de resultaten die men kan verwachten en de permanente aard van deze haarverwijderingsmethode.

Het begrijpen van deze aspecten zorgt voor een realistische kijk op de behandeling.

Haarreductie en Permanentie

Resultaten: De meeste mensen ervaren een significant verminderde haargroei na een reeks behandelingen. Het is belangrijk om te weten dat hoewel laserontharing vaak als een permanente oplossing wordt beschouwd, het eigenlijk leidt tot een langdurige vermindering van haardichtheid en haargroei.

 • Permanente haarverwijdering: Een volledig permanente haarverwijdering is zeldzaam; onderhoudsbehandelingen kunnen nodig zijn.
 • Haarfollikel: Laser richt zich op de melanine in de haarfollikel, wat tot de vernietiging ervan leidt.
 • Haargroei: Verschillende factoren beïnvloeden haargroei, zoals hormonen en genetica, wat resulteert in variatie in resultaten.

Effectiviteit: De effectiviteit van laserontharing hangt af van het type haar en huidskleur, en het kan nodig zijn om verschillende behandelingen te ondergaan om optimale resultaten te behalen.

⭐️Beste laser ontharing 2024⭐️

Philips Lumea Prestige 8000 series 🏆

De Consumentenbond heeft de Philips Lumea Prestige 8000 series uitgebracht tot het beste laserontharingsapparaat 2024

Te Beantwoorden Vragen voor een Behandeling

Voordat men een laserontharingsbehandeling ondergaat, is het cruciaal om specifieke vragen te stellen die kunnen helpen bij het stellen van verwachtingen en het voorbereiden op de ervaring:

 1. Aantal Behandelingen: Hoeveel behandelingen zijn gemiddeld nodig?
 2. Behandelingsinterval: Wat is de aanbevolen tijd tussen behandelingen?
 3. Voorbereiding: Zijn er specifieke instructies voor voorbereiding?
 4. Nazorg: Wat zijn de aanbevelingen voor nazorg?

De antwoorden op deze vragen kunnen variëren per kliniek en huidtype, maar het is bekend dat men gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig heeft, met een pauze van 5-6 weken ertussen.

De voorbereiding op en nazorg na de behandeling zijn essentieel voor het maximaliseren van de resultaten.

Veelvoorkomende Concerns en Mythes

Laser ontharing

Bij het overwegen van laserontharing komen vaak veiligheidszorgen en misverstanden aan het licht. Dit deel van het artikel is toegewijd aan het ophelderen van deze zaken en het scheppen van realistische verwachtingen.

Misvattingen Over Laserontharing

Laserontharing wordt soms omgeven door misvattingen, die kunnen leiden tot ongegronde zorgen. Een veelvoorkomend misverstand is dat het alleen effectief is voor mensen met donker haar en een lichte huid.

Moderne technologieën zoals de alexandrite laser of intense pulsed light (IPL) maken het echter mogelijk om verschillende huid- en haartypes effectief te behandelen.

Het is wel belangrijk dat er een contrast is tussen haar-en huidkleur om effectief te kunnen behandelen.

 • Veiligheid: Het idee dat laserontharing niet veilig is, houdt geen stand. Behandelingen zijn over het algemeen veilig wanneer uitgevoerd door gekwalificeerde professionals.
 • Huidtype: Hoewel een lichte huid met donkere haren het ideale contrast biedt voor laserontharing, hebben recente ontwikkelingen ervoor gezorgd dat ook mensen met een donkere huid deze behandeling kunnen ondergaan.
 • Zijeffecten: Zijeffecten zoals roodheid, huid irritatie en in zeldzamere gevallen blarenvorming of keloid littekens kunnen voorkomen, maar zijn vaak tijdelijk van aard.

Realistische Verwachtingen Stellen

Het is cruciaal om te begrijpen wat men redelijkerwijs kan verwachten van een behandeling met laserontharing. Laserontharing vermindert haardichtheid en -groei, maar zorgt meestal niet voor een permanent resultaat.

Meerdere behandelingen zijn nodig om te vangen in de verschillende groei fasen van het haar.

 • Haar- en huidtype: De effectiviteit van laserontharing hangt af van het haar- en huidtype. Blonde of witte haren vangen bijvoorbeeld minder laserlicht en kunnen minder resultaat opleveren.
 • Risico’s: Risico’s zijn beperkt maar kunnen toenemen bij ondeskundig gebruik van apparatuur.
 • Lange termijn effecten: Langdurige effecten, zoals hypertrichosis (excessieve haargroei) zijn zeer zeldzaam.

Door te kiezen voor een ervaren specialist en moderne technieken, kunnen mensen met diverse huid- en haartypes veilig en effectief behandeld worden.

Bij laserontharing speelt de techniek van selectieve fotothermolyse een cruciale rol, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde laserapparatuur om haargroei effectief te reduceren.

Technische Aspecten van Laserontharing

Laserontharing is een geavanceerde technologie binnen de dermatologische zorg, die werkt op het principe van selectieve fotothermolyse en maakt gebruik van verschillende soorten laserapparatuur om ongewenste haargroei te behandelen.

Selectieve Fotothermolyse

Selectieve fotothermolyse is het kernprincipe achter laserontharing. Deze techniek houdt in dat laserlicht met een specifieke golflengte gericht wordt op de haarfollikels.

Het pigment in de haar, melanine, absorbeert het licht waardoor het wordt omgezet in warmte. Deze warmte beschadigt de haarfollikel zonder omliggende huidstructuren aan te tasten.

Belangrijk is dat de effectiviteit van deze methode afhangt van de contrast tussen huid- en haarkleur, waarbij het beste resultaat wordt gezien bij mensen met donkere haren op een lichte huid.

Soorten Laserapparatuur

De medische apparatuur die gebruikt wordt voor laserontharing varieert in type en werkzaamheid. Enkele prominente lasers zijn:

 • Alexandrite laser: Deze laser is zeer effectief voor mensen met een lichte tot olijfkleurige huid en heeft een snelle herhalingssnelheid, wat zorgt voor een efficiënte behandeling van grotere huidoppervlakken.
 • Nd: Deze is vooral geschikt voor mensen met een donkere huidskleur vanwege de langere golflengte die minder melanine absorbeert en dieper doordringt in de huid.
 • Intens Gepulseerd Licht (IPL): Hoewel niet strikt een laser, functioneert IPL op een gelijkaardige manier maar met een breed spectrum aan lichtgolflengtes. IPL kan effectief zijn, maar is minder specifiek vergeleken met lasers en daarom potentieel minder effectief bij haarverwijdering.

Een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste laserapparatuur is de haar diameter; fijnere haren vereisen een andere behandeling dan dikkere haren.

Het is essentieel dat de behandelaar beschikt over de kennis om de juiste apparatuur te selecteren en te gebruiken, aangezien laserontharing een specialistische procedure is die uitgevoerd dient te worden door getraind medisch personeel.

Professionele Organisaties en Normen

Laser ontharing

Professionals binnen de laserontharing industrie houden zich aan de hoogste normen vastgesteld door erkende organisaties en conformeren zich aan strikte richtlijnen.

Deze normen waarborgen de veiligheid en effectiviteit van laserbehandelingen.

Verenigingen en Registraties

In Nederland speelt de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) een cruciale rol in het handhaven van professionele standaarden onder huidtherapeuten, inclusief zij die zich specialiseren in laserontharing.

De NVH zorgt ervoor dat haar leden hun kennis en vaardigheden voortdurend bijwerken. Ledenlijsten zijn publiekelijk toegankelijk, zodat cliënten kunnen verifiëren of een therapeut geregistreerd is.

Het Kwaliteitsregister Paramedici is een ander essentieel register voor huidtherapeuten. Het geeft patiënten de zekerheid dat de geregistreerde therapeuten voldoen aan de nationale opleidings- en praktijkstandaarden.

Richtlijnen en Goedkeuringen

De U.S. Food and Drug Administration (FDA) speelt een internationale rol in de goedkeuring en regulering van medische apparaten, inclusief lasertoestellen voor ontharing.

Ook al is de FDA een Amerikaanse instantie, haar invloed reikt ver buiten de VS, en de goedkeuring wordt vaak gezien als een kenmerk van kwaliteit en veiligheid.

De ontwikkeling van een behandelingsplan voor laserontharing moet altijd gebeuren in samenspraak met een gekwalificeerde huidtherapeut of dermatoloog, die als een kundige arts-assistent optreedt.

Zij zullen potentiële risico’s beoordelen en persoonlijke behandelrichtlijnen opstellen aan de hand van de beste praktijken binnen de dermatologie.

Zelfzorg na Laserbehandeling

Laser ontharing

Na een laserontharing is het cruciaal dat de huid de juiste zorg krijgt om herstel te bevorderen en bijeffecten te minimaliseren.

⭐️Beste laser ontharing 2024⭐️

Philips Lumea Prestige 8000 series 🏆

De Consumentenbond heeft de Philips Lumea Prestige 8000 series uitgebracht tot het beste laserontharingsapparaat 2024

Huidverzorging en Producten

De huid kan na de behandeling gevoelig en enigszins geïrriteerd zijn. Het gebruik van koude gel kan verlichting bieden en zwelling verminderen. Patiënten wordt geadviseerd alleen huidproducten te gebruiken die zacht en alcoholvrij zijn om verdere irritatie te voorkomen.

Producten met aloë vera of kalmerende lotions zijn vaak aanbevolen. Het is essentieel om elke vorm van infectie te voorkomen door de behandelde huid schoon te houden en vrij van producten die poriën kunnen verstoppen of irritatie kunnen veroorzaken.

Vermijden van Activiteiten en Blootstelling

Zonlicht kan de gevoelige huid na de behandeling negatief beïnvloeden; daarom is het belangrijk om directe blootstelling aan de zon en het gebruik van een zonnebed te vermijden.

Bescherm de huid met een breed-spectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Ook moet men voorzichtig zijn met spotjes en andere vormen van intense warmte, omdat deze de gevoeligheid van de huid kunnen verhogen.

Alle vormen van hittebronnen dienen zoveel mogelijk vermeden te worden totdat de huid volledig hersteld is. Fysieke activiteiten die overmatig zweten of wrijving kunnen veroorzaken, zoals sporten of het bezoeken van een sauna, worden niet aangeraden direct na de behandeling.

Veelgestelde Vragen

Laser ontharing

In deze sectie worden verschillende veelgestelde vragen rondom laserontharing behandeld om concrete informatie te geven over de effectiviteit en de bijwerkingen van de procedure.

Hoe lang blijft je haar weg na laserontharing?

Na laserontharing kunnen de effecten per persoon verschillen. Gemiddeld blijven de haren tussen behandelingen twee tot zes maanden weg, afhankelijk van de groeicyclus van het haar en het behandelde gebied.

Wat zijn de potentiële nadelen van laserontharing?

Mogelijke nadelen kunnen onder meer roodheid, zwelling, veranderingen in pigmentatie, en zelden ook blaarvorming of littekenvorming zijn. Het succes van laserontharing hangt af van factoren zoals haarkleur en huidtype.

In hoeverre is laserontharing permanent?

Laserontharing zorgt voor een significante reductie van haargroei, maar een volledig permanente verwijdering van alle haren is meestal niet haalbaar. Sommige haren kunnen na verloop van tijd terugkeren, zij het vaak lichter en dunner.

Wat is effectiever, IPL of laserontharing?

Laserontharing is meestal effectiever dan IPL omdat het meer gericht en intensief is, wat beter resulteert voor langdurige haarvermindering. IPL kan effectief zijn voor minder donkere of fijne haren.

Kan laserontharing thuis veilig worden uitgevoerd?

Thuis kun je laserontharing veilig uitvoeren met speciaal voor thuisgebruik ontworpen apparaten, die vaak minder krachtig zijn dan de apparaten die in klinieken worden gebruikt.

Het is belangrijk om de instructies nauwgezet te volgen en de huid goed te verzorgen voor en na het gebruik.

Welke ervaringen hebben mensen over het algemeen met laserontharing?

De meeste mensen ervaren een significante vermindering van haargroei en een gladde huid als gevolg van laserontharing. De ervaring kan variëren en het kan enkele sessies vergen om het gewenste resultaat te bereiken.

Comfortniveaus kunnen ook verschillen, maar over het algemeen wordt de procedure als weinig pijnlijk beschouwd.

Gezicht Ontharing

Laser ontharing

Bij het behandelen van gezichtshaar met lasers wordt gebruikgemaakt van geavanceerde technologie om haarzakjes te richten en te vernietigen, wat resulteert in een afname van haargroei.

De procedure is bijzonder effectief gebleken voor het gezicht, een gebied waar veel mensen op zoek zijn naar duurzame ontharingsoplossingen.

Proces van Laserontharing:

 • De laser produceert een geconcentreerde lichtstraal.
 • Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren.
 • Dit licht wordt omgezet in warmte, die het haarzakje beschadigt.
 • Na meerdere behandelingen kan dit een permanente vermindering van haargroei zijn.

Voordelen:

 • Duurzaam: Talrijke behandelsessies kunnen leiden tot langdurige haarreductie.
 • Precisie: Kan doelgericht werken op donkere, grove haren, zonder omliggend huidweefsel te beschadigen.
 • Snelheid: Elke laserpuls behandelt meerdere haren binnen een fractie van een seconde.

Overwegingen:

 • Een specifieke laser, zoals de Diode laser, is ontworpen om verschillende huidtypes effectief te behandelen.
 • De Soprano ICE en GentleLase Pro lasers zijn bekend om hun huidvriendelijke behandelingen.
 • Kosten en mogelijke vergoedingen variëren afhankelijk van de kliniek en het aantal benodigde behandelingen.

Gezichtsontharing met lasers vereist expertise om de behandeling correct af te stemmen op de individuele behoeften en huidtypes van cliënten. Men dient altijd een professionele en betrouwbare kliniek te selecteren voor een veilige en effectieve ervaring.

Ontharing Man

Laser ontharing

Laserontharing is een populaire methode voor permanente haarverwijdering die bij mannen steeds meer aan populariteit wint.

Deze methode is bijzonder effectief voor mannen die zich willen ontdoen van ongewenste haargroei op diverse lichaamsdelen, zoals de rug, borst, buik en gezicht.

Behandelproces

 • Voorbereiding: Een goede voorbereiding houdt in dat men de huid niet blootstelt aan zonlicht of zonnebanken voor de behandeling, en dat er enkeelweken voor de behandeling niet geharst wordt.
 • Het Proces: Tijdens de behandeling maakt de specialist gebruik van een laserapparaat dat licht uitzendt. Dit licht wordt geabsorbeerd door de pigmenten in het haarzakje en omgezet in warmte, wat het haarzakje vernietigt en toekomstige haargroei voorkomt.

⭐️Beste laser ontharing 2024⭐️

Philips Lumea Prestige 8000 series 🏆

De Consumentenbond heeft de Philips Lumea Prestige 8000 series uitgebracht tot het beste laserontharingsapparaat 2024

Voordelen van Laserontharing voor Mannen

 • Vermindert de noodzaak voor regelmatige scheerbeurten.
 • Minimaliseert het risico op ingegroeide haren en huidirritaties.
 • Biedt een langdurige en soms zelfs permanente oplossing.

Bij klinieken zoals Sarasin Clinic, De Huidkliniek en Smooth Laser Clinic kunnen mannen terecht voor deze behandelingen, vaak gebruikmakend van geavanceerde laserapparatuur die een pijnloze en effectieve ervaring biedt.

Aantal Behandelingen

Het aantal benodigde behandelingen varieert doorgaans en is afhankelijk van factoren zoals haartype, haardikte en het te behandelen gebied.

Over het algemeen verwachten specialisten dat er gemiddeld 5 tot 10 behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. Patiënten kunnen ook profiteren van kortingen wanneer ze meerdere behandelingen vooraf aanschaffen.

Is laser ontharen definitief?

Laser ontharing

Bij laser ontharen is het doel om ongewenst haar langdurig te verwijderen. Het is een populaire methode en velen zien het als een vorm van permanente haarvermindering.

Toch garandeert deze techniek niet dat er nooit meer haar op de behandelde plek zal groeien.

De effectiviteit van een laserbehandeling hangt af van meerdere factoren, zoals het type haar, de groeifase waarin de haren zich bevinden en de kleur van de huid.

Laserbehandelingen kunnen de haarzakjes inactief maken, waardoor de haargroei aanzienlijk wordt verminderd. Na een volledig behandeltraject blijven de meeste haren weg, maar men moet er rekening mee houden dat er na verloop van tijd enkele haartjes kunnen terugkeren.

Behandelingen met diode laser kunnen bijvoorbeeld enig ongemak veroorzaken, maar dit verschilt per persoon. De ervaring wordt soms omschreven alsof er met een elastiekje tegen de huid wordt geschoten.

Het aantal behandelingen dat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken kan variëren. Het is niet ongebruikelijk dat er meerdere sessies nodig zijn om een substantiële haarvermindering te realiseren.

Ook is het mogelijk dat er onderhoudsbehandelingen nodig zijn om het resultaat op peil te houden.

Voor meer informatie over de ervaring van diode laserbehandelingen kunt u de volgende pagina bezoeken: Is ontharen met een Diode laser pijnlijk?. Voor een verdieping in de definitieve aard van laser ontharing: Is laser ontharen definitief?.

Is laser ontharen pijnlijk?

Laser ontharing

Bij laser ontharen interpreteert men de sensatie van de behandeling variërend. Voor sommigen voelt het alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten.

Deze vergelijking geeft aan dat terwijl de behandeling niet geheel pijnloos is, de pijn voor velen goed te verdragen is.

Laserontharing produceert een branderige sensatie die wordt veroorzaakt door de warmte van de laser op de huid. Deze sensatie is kortdurend en wordt door veel mensen als verdraagbaar beschouwd.

Over het algemeen is de ervaring van pijn afhankelijk van persoonlijke pijngrenzen en het specifieke lichaamsdeel waarop de behandeling wordt toegepast.

Gevoeligheid kan sterk variëren; gebieden met een dunnere huid of dichter bij botstructuren kunnen als meer gevoelig worden ervaren dan andere delen van het lichaam.

Men meldt dat gebieden zoals neusharen en oorharen uitermate pijnlijk zijn en deze worden doorgaans niet met laser behandeld.

De perceptie van pijn kan ook afhangen van de gebruikte apparatuur en de expertise van de behandelaar. Clinics maken gebruik van koelsystemen en moderne technieken om het ongemak te minimaliseren.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke individuele ervaring kan verschillen en men moet het advies van een professional inwinnen bij het overwegen van laserontharing.

Benen Ontharen Laser

Laser ontharing

Laserontharing is een populaire methode voor permanente haarvermindering op de benen. Deze behandeling maakt gebruik van geconcentreerde lichtenergie om haarzakjes te richten en te vernietigen, waardoor toekomstige haargroei wordt verminderd.

Werkwijze

Bij een laserontharingssessie voor de benen:

 • De huid wordt gereinigd
 • Een koelgel kan worden aangebracht
 • De laser wordt over de huid geleid
 • De haarzakjes absorberen het licht en worden beschadigd

Behandeltijd & Aantal Sessies

De tijdsduur van een behandelsessie kan variëren maar duurt doorgaans niet langer dan een uur. Afhankelijk van verschillende factoren zoals haartype en groeicyclus zijn er gemiddeld 6 tot 8 sessies nodig, met een interval van 5-6 weken.

Ervaring en Pijn

Hoewel sommige mensen een prikkend gevoel ervaren, is de behandeling over het algemeen goed te verdragen. Sommige klinieken bieden pijnloze laserontharing aan via gespecialiseerde technieken.

Na de Behandeling

Na de behandeling kan de huid enige roodheid vertonen, maar dit trekt gewoonlijk snel weg. Het is belangrijk om de huid te beschermen tegen UV-straling en de nazorgadviezen van de clinicus op te volgen.

Kosten

De kosten van laserontharing verschillen per kliniek en zijn afhankelijk van het aantal benodigde sessies.

Laser ontharen mannen

Laser ontharing

Bij laser ontharing voor mannen wordt een laser gebruikt om ongewenste haargroei te verminderen of verwijderen. Deze methode is vooral populair bij mannen die een gladde huid willen bereiken zonder de irritatie van scheren of de pijn van harsen.

Behandelingsgebieden:

 • Gezicht: zoals de baardlijn om ingegroeide haren te voorkomen.
 • Borst: voor een gladdere torso.
 • Rug: om hardnekkige haargroei aan te pakken.
 • Intieme zones: Schaamstreek laseren bij mannen, wordt met zorg en discretie uitgevoerd.

Voordelen:

 1. Tijdwinst: geen dagelijkse scheer routine meer nodig.
 2. Comfort: minder huidirritatie en ingegroeide haren.
 3. Esthetisch: een verzorgde uitstraling voor bijvoorbeeld sporters of modellen—een gladde huid accentueert spieren.

Voorbereiding: Voor aanvang van de behandeling moet men de te behandelen huid niet blootstellen aan zonlicht of zonnebanken. Het scheren van het gebied een dag voor de behandeling wordt vaak aangeraden.

Veiligheid en pijn: Laserontharing is veilig mits uitgevoerd door professionals. De behandeling kan een licht ongemak veroorzaken, maar is over het algemeen goed te verdragen met moderne koeltechnieken.

Het is belangrijk om te beseffen dat de effectiviteit van de behandeling per persoon kan verschillen. Een gratis proefbehandeling is soms mogelijk om te zien hoe de huid reageert: Lichaam ontharen bij mannen – Gratis proefbehandeling.

Plaats een reactie