De beste video deurbel van 2023: Top 5 modellen voor maximale beveiliging

De video deurbel is een van de meest populaire slimme apparaten in Nederland in 2023. Het biedt een handige manier om te zien wie er voor de deur staat, waar je ook bent.

Met de juiste video deurbel kun je zelfs praten met de persoon en zelfs pakketjes ontvangen zonder thuis te zijn. Maar wat is de beste video deurbel van 2023?

Er zijn veel topmerken die in 2023 de beste video deurbellen op de markt brengen, zoals Doorsafe, Eufy, Google Nest, Ring Pro 2 en Arlo Wire Free.

Het is belangrijk om te begrijpen wat de belangrijkste kenmerken zijn die een video deurbel tot de beste maken, zoals beeld- en geluidskwaliteit, digitale veiligheid, gebruiksgemak en integratie met andere slimme apparaten.

Het is ook belangrijk om te weten wat de prijs is en welke aanbiedingen er beschikbaar zijn.

Handige informatie

 • De beste video deurbel van 2023 moet voldoen aan belangrijke kenmerken, zoals beeld- en geluidskwaliteit, digitale veiligheid, gebruiksgemak en integratie met andere slimme apparaten.
 • Topmerken zoals Doorsafe, Eufy, Google Nest, Ring Pro 2 en Arlo Wire Free bieden de beste video deurbellen van 2023.
 • Het is belangrijk om de prijs en beschikbare aanbiedingen te overwegen bij het kiezen van de beste video deurbel van 2023.

Wat is de best geteste videodeurbel van 2023 volgens de consumentenbond?

De Consumentenbond heeft in 2022 en 2023 13 deurbellen met camera getest op gebruiksgemak, beeld- en geluidskwaliteit, aandacht voor digitale veiligheid en gebruik als beveiligingscamera.

De best geteste videodeurbel van 2023 volgens de Consumentenbond is de Google Nest Hello.

De Google Nest Hello is een slimme videodeurbel met een scherp beeld en helder geluid. Het apparaat heeft een brede kijkhoek van 160 graden en kan zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden.

De videodeurbel heeft een bewegingssensor en kan de gebruiker waarschuwen wanneer er iemand voor de deur staat. Het apparaat kan ook worden geïntegreerd met andere slimme apparaten in huis, zoals slimme verlichting en slimme thermostaten.

De Google Nest Hello heeft een aantal handige functies, zoals gezichtsherkenning en de mogelijkheid om automatisch op te nemen wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Het apparaat heeft ook een intercomfunctie, zodat de gebruiker met bezoekers kan communiceren zonder de deur te openen.

De videodeurbel is eenvoudig te installeren en kan worden bediend met de Google Home-app op de smartphone van de gebruiker. De app biedt ook de mogelijkheid om live video te bekijken en opnames terug te kijken.

Kortom, de Google Nest Hello is de best geteste videodeurbel van 2023 volgens de Consumentenbond vanwege de goede beeld- en geluidskwaliteit, handige functies en eenvoudige installatie en bediening.

Wat is een Video Deurbel?

Een video deurbel is een slimme deurbel met een ingebouwde camera die het mogelijk maakt om te zien wie er voor de deur staat. Het is een handige en veilige manier om te weten wie er voor de deur staat zonder dat je de deur open hoeft te doen.

Een video deurbel is een draadloze deurbel die via wifi verbinding maakt met het internet en een app op je smartphone, tablet of computer.

Een deurbel met camera is niet alleen handig om te weten wie er voor de deur staat, maar het is ook een belangrijk onderdeel van een beveiligingssysteem voor je huis.

Met een slimme video deurbel kun je altijd en overal zien wat er voor je deur gebeurt. Je kunt de beelden live bekijken of opnemen en later terugkijken als er iets verdachts gebeurt.

Er zijn verschillende soorten video deurbellen op de markt. Sommige deurbellen hebben een bewegingssensor die afgaat als er beweging wordt gedetecteerd voor de deur.

Andere deurbellen hebben een speaker en microfoon ingebouwd, zodat je kunt communiceren met degene die voor de deur staat. Er zijn ook deurbellen die werken met spraakassistenten zoals Alexa of Google Assistant.

Een video deurbel is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele wifi-verbinding en een smartphone, tablet of computer met de bijbehorende app.

Veel video deurbellen worden geleverd met een oplaadbare batterij of kunnen worden aangesloten op de bestaande bedrading van je oude deurbel.

Kortom, een video deurbel is een handige en veilige manier om te weten wie er voor de deur staat. Het is een belangrijk onderdeel van een beveiligingssysteem voor je huis en kan eenvoudig worden geïnstalleerd en gebruikt.

Top Merken van 2023

Er zijn veel merken die video deurbellen aanbieden, maar sommige zijn populairder en beter getest dan andere. Hieronder staan enkele topmerken van 2023 op het gebied van video deurbellen.

Ring

Ring is een bekend merk op het gebied van video deurbellen en biedt verschillende modellen aan, waaronder de Ring Video Doorbell 2, Ring Video Doorbell 3 en Ring Video Doorbell 4.

Deze deurbellen zijn populair vanwege hun scherpe beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijke app. Ring Video Doorbell Pro 2 is een ander model dat opvalt door zijn geavanceerde functies, zoals gezichtsherkenning en bewegingsdetectie.

Google Nest

Google Nest Hello Video Deurbel is een slimme deurbel die gebruik maakt van een app en Wi-Fi om te laten zien wie er voor de deur staat. Deze video deurbel is als beste getest door de Consumentenbond

Het merk biedt ook andere slimme apparaten aan, zoals thermostaten en beveiligingscamera’s, die kunnen worden geïntegreerd met de deurbel voor een naadloze huisbeveiliging.

Eufy by Anker

Eufy Video Deurbel is een ander merk dat populair is op het gebied van video deurbellen. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder gezichtsherkenning, bewegingsdetectie en tweeweg-audio.

Het merk staat bekend om zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

Arlo

Arlo is een ander gerenommeerd merk op het gebied van slimme beveiligingscamera’s en biedt ook video deurbellen aan.

De Arlo Video Doorbell is een van de nieuwste modellen en biedt een breed gezichtsveld en HD-video-opname. Het merk staat bekend om zijn geavanceerde functies en betrouwbare prestaties.

Secufirst DID701B

Secufirst DID701B is een ander merk dat opvalt op het gebied van video deurbellen. Dit model biedt een breed gezichtsveld en een hoge resolutie opname. Het merk staat bekend om zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

Deze merken bieden allemaal hoogwaardige video deurbellen aan die betrouwbare prestaties leveren en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Het is belangrijk om de functies en specificaties van elk model te vergelijken voordat u een beslissing neemt over welke video deurbel het beste bij uw behoeften past.

Het Belang van Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het kiezen van een video deurbel. Het hebben van een deurbel met camera kan een gevoel van veiligheid geven aan huiseigenaren en hun gezinnen, omdat ze kunnen zien wie er voor de deur staat voordat ze de deur openen.

Bovendien kan een deurbel met camera ook dienen als een beveiligingscamera voor het vastleggen van verdachte activiteiten rondom het huis.

Bij het kiezen van een video deurbel is het belangrijk om te letten op de beveiligingsfuncties. Veel deurbellen met camera hebben functies zoals tweeweg-audio, bewegingsdetectie en nachtzicht.

Deze functies kunnen helpen om verdachte activiteiten rondom het huis op te sporen en te voorkomen.

Een ander belangrijk aspect van veiligheid is de digitale veiligheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de deurbel met camera voldoet aan de nieuwste veiligheidsnormen en dat de verbinding tussen de deurbel en de app veilig is.

Dit kan helpen om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot de camera en de gegevens van de gebruiker.

Kortom, het hebben van een video deurbel kan een gevoel van veiligheid geven aan huiseigenaren en hun gezinnen. Bij het kiezen van een deurbel met camera is het belangrijk om te letten op de beveiligingsfuncties en de digitale veiligheid om ervoor te zorgen dat de deurbel een betrouwbare en veilige optie is.

Technische Specificaties

Een video deurbel is een handig apparaat dat ervoor zorgt dat je altijd weet wie er voor de deur staat. Maar welke technische specificaties zijn belangrijk om op te letten bij het kiezen van de beste video deurbel van 2023?

Hieronder worden een aantal belangrijke specificaties besproken.

 • Wifi: een video deurbel maakt gebruik van wifi om verbinding te maken met het internet. Het is belangrijk om te controleren of de deurbel compatibel is met het wifi-netwerk thuis.
 • Batterij: sommige video deurbellen werken op een oplaadbare batterij, terwijl andere bedraad zijn. Het is belangrijk om te controleren hoe lang de batterij meegaat voordat deze opnieuw moet worden opgeladen.
 • Bewegingsdetectie: een goede video deurbel heeft een bewegingssensor die detecteert wanneer iemand voor de deur staat. Dit zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van wie er voor de deur staat.
 • Resolutie: de resolutie van de camera is belangrijk voor de beeldkwaliteit. Een Full HD camera zorgt voor scherpere beelden dan een camera met een lagere resolutie.
 • Microfoon en speaker: de microfoon en speaker van de video deurbel zijn belangrijk voor de geluidskwaliteit. Het is belangrijk dat je de persoon aan de deur goed kunt horen en dat de persoon aan de deur jou ook goed kan horen.
 • Chime: een chime zorgt ervoor dat je een geluidssignaal hoort wanneer er iemand voor de deur staat. Sommige video deurbellen hebben een ingebouwde chime, terwijl andere deurbellen gebruik maken van een aparte chime.
 • SD-kaart: sommige video deurbellen hebben een SD-kaart slot waarmee je beelden kunt opslaan. Dit kan handig zijn als je de beelden later nog eens wilt bekijken.
 • Nachtzicht: een goede video deurbel heeft nachtzicht zodat je ook in het donker goed kunt zien wie er voor de deur staat.
 • Kijkhoek: de kijkhoek van de camera bepaalt hoeveel je kunt zien. Een grotere kijkhoek betekent dat je meer kunt zien.
 • Activiteitszones: sommige video deurbellen hebben activiteitszones waarmee je specifieke gebieden kunt selecteren waarop de bewegingssensor moet reageren.
 • Weerbestendig: het is belangrijk dat de video deurbel weerbestendig is zodat deze ook in slechte weersomstandigheden goed blijft functioneren.

Slimme Thuisintegraties

Een slimme deurbel kan een belangrijk onderdeel zijn van een slim huis, omdat het naadloos kan integreren met andere slimme apparaten en diensten. Hieronder worden enkele mogelijke integraties beschreven die beschikbaar zijn voor de beste video deurbellen van 2023.

Spraakassistenten

Spraakassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa kunnen worden gebruikt om de slimme deurbel te bedienen met spraakopdrachten. Dit kan handig zijn als je je handen vol hebt of als je gewoon geen zin hebt om je telefoon te pakken.

Het is belangrijk om op te merken dat niet alle deurbellen compatibel zijn met alle spraakassistenten, dus controleer dit vooraf.

IFTTT

IFTTT (If This Then That) is een online dienst die verschillende slimme apparaten en diensten met elkaar kan verbinden.

Met IFTTT kun je bijvoorbeeld automatisch de verlichting inschakelen wanneer iemand op de deurbel drukt of een melding ontvangen wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Niet alle deurbellen ondersteunen IFTTT, dus controleer de compatibiliteit vooraf.

HomeKit

HomeKit is het smart home-platform van Apple en biedt integratie met verschillende slimme apparaten, waaronder deurbellen. Met HomeKit kun je bijvoorbeeld de deurbel bedienen met Siri en automatiseringen instellen op basis van andere slimme apparaten in je huis.

Niet alle deurbellen ondersteunen HomeKit, dus controleer de compatibiliteit vooraf.

Homey

Homey is een slimme hub die verschillende slimme apparaten kan integreren en bedienen. Met Homey kun je bijvoorbeeld de deurbel bedienen met de Homey-app en automatiseringen instellen op basis van andere slimme apparaten in je huis.

Niet alle deurbellen ondersteunen Homey, dus controleer de compatibiliteit vooraf.

Samsung SmartThings

Samsung SmartThings is een ander smart home-platform dat integratie biedt met verschillende slimme apparaten, waaronder deurbellen.

Met SmartThings kun je bijvoorbeeld de deurbel bedienen met de SmartThings-app en automatiseringen instellen op basis van andere slimme apparaten in je huis. Niet alle deurbellen ondersteunen SmartThings, dus controleer de compatibiliteit vooraf.

Functionaliteiten en Gebruiksgemak

Een belangrijke factor bij het kiezen van de beste video deurbel van 2023 is de functionaliteit en het gebruiksgemak. Hieronder worden enkele belangrijke functies besproken die de meeste video deurbellen bieden.

Toegang en Abonnement

De meeste video deurbellen vereisen een abonnement om toegang te krijgen tot alle functies. Dit kan variëren van gratis toegang tot beperkte functies tot een betaald abonnement voor volledige toegang tot alle functies.

Het is belangrijk om te controleren welke functies beschikbaar zijn zonder abonnement en welke extra functies beschikbaar zijn met een abonnement.

Werking en Installatie

De werking van de video deurbel kan variëren afhankelijk van het model. Sommige modellen werken op batterijen, terwijl andere modellen moeten worden aangesloten op de stroomvoorziening van de deurbel.

Het is belangrijk om te controleren of de video deurbel compatibel is met de bestaande bedrading van de deurbel en of er extra apparatuur nodig is voor de installatie.

Lokale Opslag en HD-Kwaliteit

Sommige video deurbellen bieden lokale opslag van beelden op een geheugenkaart, terwijl andere modellen cloudopslag bieden. Het is belangrijk om te controleren welke opslagopties beschikbaar zijn en welke kwaliteit van de opgeslagen beelden wordt geboden.

De meeste video deurbellen bieden HD-kwaliteit beelden voor een duidelijk beeld van bezoekers.

Intercom en Nachtmodus

Veel video deurbellen bieden een intercomfunctie, waarmee u kunt communiceren met bezoekers via de deurbel. Sommige modellen bieden ook een nachtmodus, waarmee u duidelijke beelden kunt krijgen, zelfs bij weinig licht.

Bewegingszones en Gebruiksgemak

Sommige video deurbellen bieden de mogelijkheid om bewegingszones in te stellen, zodat u alleen meldingen ontvangt wanneer er beweging wordt gedetecteerd in specifieke gebieden.

Het gebruiksgemak van de video deurbel kan variëren afhankelijk van het model. Het is belangrijk om te controleren of de deurbel compatibel is met uw Android- of iOS-apparaat en of de app gebruiksvriendelijk is.

Al deze functies spelen een belangrijke rol bij het kiezen van de beste video deurbel van 2023. Het is belangrijk om de verschillende functies te vergelijken en te bepalen welke functies het belangrijkst zijn voor uw behoeften.

Prijs en Aanbiedingen

Een video deurbel biedt een extra laag van veiligheid en gemak voor huiseigenaren. Maar wat is de beste video deurbel van 2023?

Een belangrijke factor bij het kiezen van een video deurbel is de prijs-kwaliteitverhouding. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar voor verschillende budgetten.

De Eufy Video Deurbel is een populaire keuze vanwege de betaalbare prijs en de goede kwaliteit. De deurbel heeft een 2K HD-camera die heldere beelden opneemt en een groot gezichtsveld heeft.

De deurbel heeft ook een ingebouwde microfoon en luidspreker, zodat je kunt communiceren met bezoekers. De prijs van de Eufy Video Deurbel is ongeveer € 150.

Een andere optie is de Ring Video Deurbel 4. Deze deurbel heeft een 1080p HD-camera en biedt bewegingsdetectie en nachtzicht.

De deurbel heeft ook een ingebouwde microfoon en luidspreker, zodat je kunt communiceren met bezoekers. De prijs van de Ring Video Deurbel 4 is ongeveer € 200.

Bij het kiezen van een video deurbel is het belangrijk om ook rekening te houden met eventuele abonnementskosten. Sommige deurbellen vereisen een abonnement om toegang te krijgen tot bepaalde functies, zoals cloudopslag of bewegingsdetectie.

Het abonnement van Ring kost € 3 per maand of € 30 per jaar voor de basisfuncties, terwijl het abonnement van Eufy € 2,99 per maand of € 29,99 per jaar kost.

Er zijn ook verschillende aanbiedingen beschikbaar voor video deurbellen. Bijvoorbeeld, de Eufy Video Deurbel is momenteel te koop voor € 99 in plaats van € 149. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze aanbiedingen om de beste prijs te krijgen voor een video deurbel.

Beoordelingen en Recensies

Er zijn veel verschillende soorten video deurbellen op de markt, met elk hun eigen eigenschappen en voordelen. Om de beste video deurbel van 2023 te vinden, is het belangrijk om te kijken naar de beoordelingen en recensies van verschillende modellen.

Er zijn verschillende websites die reviews en top 10 lijsten publiceren van de beste deurbellen met camera. Deze lijsten kunnen een goede start zijn voor het vinden van de beste video deurbel van 2023.

Een aantal van de meest genoemde merken in deze lijsten zijn Ring, Eufy, Google Nest Hello en Alecto.

Een belangrijke eigenschap van een goede video deurbel is dat deze een scherp beeld heeft. Dit is belangrijk om te kunnen zien wie er voor de deur staat en om te kunnen zien of er pakketbezorgers of postbodes voor de deur staan.

Daarnaast is het handig als de deurbel verbonden kan worden met een mobiele telefoon, zodat men ook vanaf afstand kan zien wie er voor de deur staat.

Een slimme deurbel kan ook handig zijn, omdat deze bijvoorbeeld pakketbezorgers kan vertellen waar ze het pakketje kunnen achterlaten als er niemand thuis is.

Sommige modellen hebben zelfs een ingebouwde videocamera die kan worden gebruikt om het huis in de gaten te houden als men niet thuis is.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de recensies van andere gebruikers om te zien hoe de deurbel in de praktijk werkt. Hierbij kan worden gekeken naar gevallen waarbij de deurbel niet goed werkte, bijvoorbeeld als de verbinding met de mobiele telefoon niet goed was.

Ook kan worden gekeken naar ervaringen met de klantenservice van het merk, bijvoorbeeld of deze snel en adequaat reageert op vragen of problemen.

Sommige merken bieden ook extra diensten aan, zoals Ring Protect, waarmee men beelden van de videodeurbel kan opslaan en terugkijken. Dit kan handig zijn als er bijvoorbeeld is ingebroken en men de beelden wil terugkijken om te zien wie er verantwoordelijk is.

Het is belangrijk om op te merken dat sommige merken veel marketing doen om hun producten te promoten. Het is daarom belangrijk om niet alleen op de marketing af te gaan, maar ook te kijken naar de beoordelingen en recensies van andere gebruikers om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van de video deurbel.

Conclusie

Na het testen van verschillende video deurbellen in 2023, kan geconcludeerd worden dat de Ring Video Doorbell Pro 3 de beste keuze is. Deze deurbel heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit en is gebruiksvriendelijk.

Daarnaast heeft de deurbel aandacht voor digitale veiligheid, wat belangrijk is in deze tijd waarin privacy steeds meer onder druk staat.

Een andere goede keuze is de Google Nest Hello slimme deurbel, die op de tweede plaats staat bij de best geteste video deurbellen van 2023. Deze deurbel maakt gebruik van een app en WiFi om te tonen wie er voor de deur staat.

Bij de keuze voor een video deurbel is het belangrijk om rekening te houden met persoonlijke voorkeuren en behoeften. Zo kan het zijn dat bepaalde functies, zoals het kunnen opnemen van beelden of het ontvangen van notificaties, belangrijker zijn dan andere functies.

Het is aan te raden om vooraf goed onderzoek te doen naar de verschillende opties en de reviews van andere gebruikers te lezen. Op die manier kan de beste video deurbel gekozen worden die past bij de specifieke situatie en wensen van de gebruiker.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een bedrade video deurbel zonder abonnement?

Een bedrade video deurbel zonder abonnement heeft enkele voordelen ten opzichte van een draadloze deurbel. Zo hoeft de bedrade deurbel niet opgeladen te worden en is er geen risico op lege batterijen.

Daarnaast biedt een bedrade deurbel meestal meer mogelijkheden op het gebied van digitale veiligheid en privacy, omdat er geen verbinding met een cloudservice nodig is.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Eufy Video deurbel?

De Eufy Video deurbel is een populaire keuze vanwege zijn scherpe beeldkwaliteit, gezichtsherkenning en integratie met smart home systemen. De deurbel heeft een brede kijkhoek van 160 graden en kan beelden opnemen in 2K resolutie.

Daarnaast biedt de Eufy deurbel lokale opslag en is er geen abonnement nodig voor toegang tot alle functies.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Ring Video Doorbell Pro 2?

De Ring Video Doorbell Pro 2 is een geavanceerde video deurbel met haarscherpe beeldkwaliteit en uitgebreide functies. De deurbel heeft een kijkhoek van 150 graden en kan beelden opnemen in 1080p resolutie.

Daarnaast biedt de Ring deurbel integratie met Amazon Alexa en andere smart home systemen, en is er een abonnement nodig voor toegang tot alle functies.

Wat is het verschil tussen Eufy en Ring video deurbellen?

Het belangrijkste verschil tussen de Eufy en Ring video deurbellen is de manier waarop ze worden gevoed. De Eufy deurbel kan op batterijen werken of bedraad worden aangesloten, terwijl de Ring deurbel altijd bedraad moet worden aangesloten.

Daarnaast biedt de Eufy deurbel lokale opslag en is er geen abonnement nodig voor toegang tot alle functies, terwijl de Ring deurbel een cloudabonnement vereist voor bepaalde functies.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een deurbel met camera en scherm?

Een deurbel met camera en scherm biedt de mogelijkheid om te zien wie er voor de deur staat voordat de deur wordt geopend. De deurbel heeft een ingebouwd scherm waarop live beelden kunnen worden bekeken.

Belangrijke kenmerken van een deurbel met camera en scherm zijn onder meer de beeldkwaliteit, de kijkhoek, de integratie met smart home systemen en de mogelijkheid om op afstand te communiceren met bezoekers.

Welke slimme deurbel heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Er zijn verschillende slimme deurbellen op de markt met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een populaire keuze is de Hombli Smart Doorbell 2, die betaalbaar is en toch veel functies biedt, zoals gezichtsherkenning, lokale opslag en integratie met smart home systemen.

Andere slimme deurbellen met een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn onder meer de Nest Doorbell Battery en de Ring Video Doorbell 4.

Plaats een reactie