De 3 Beste Steelstofzuigers Van 2022: Getest & Beoordeeld

Steelstofzuigers zijn snel terrein aan het winnen qua populariteit. En eerlijk is eerlijk: ze zijn echt superhandig om in huis te hebben. Zeker als aanvulling op een normale stofzuiger maar steeds meer mensen stappen zelfs volledig over op een steelstofzuiger

Dus rijst de vraag: wat is de beste steelstofzuiger?

Daar doken wij verder op in zodat we zoals gewoonlijk een top 3 konden samenstellen. En dat is gelukt!

In totaal hebben we 6 stofzuigers getest, 36 recencies doorgenomen en enkele winkeliers geraadpleegd. Daaruit zijn 3 winaars gekomen en onze conclusie vind je hieronder 👇

De beste steelstofzuigers van dit moment

Hieronder vind je onze top 3 steelstofzuigers van 2022. Wat ons opviel: bij de aankoop van een steelstofzuiger geldt ‘hoe duurder hoe beter‘.

 1. Dyson V15 Detect Absolute: met een accuduur van 60 minuten, 7 zuigmonden, aanpasbare zuigkracht én HEPA-filter tegen allergieën is dit bij uitstek de beste steelstofzuiger van 2022.
 2. Samsung Jet 70 Complete: Blinkt uit in harde vloeren en vloeren met tapijt. Weegt slechts 2.5 KG en is daarom ideaal voor het zuigen van trappen.
 3. AEG QX6-1-40OG Accu Steelstofzuiger: De steelstofzuiger met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Goede zuigkracht en deze stofzuiger is supersnel opgeladen.

Wat is een steelstofzuiger eigenlijk?

Steelstofzuigers zijn veelal draadloze stofzuigers met accu, compleet in- en om de zuigsteel gebouwd. Zo hoef je dus geen traditionele stofzuiger achter je aan te slepen én telkens van stopcontact te wisselen. Ideaal.

Steeds meer mensen stappen over op een steelstofzuiger vanwege het lichtere gewicht, de wendbaarheid en omdat deze stofzuigers stukken makkelijker in gebruik zijn.

De 3 beste steelstofzuigers resultaten op een rij

Tijd voor de uitgebreidere resultaten. Hieronder vind je per stofzuiger handige informatie, details en meer zodat je precies weet welke stofzuiger het beste is voor jouw situatie.

Best getest: Dyson V15 Detect Absolute

3 Beste Steelstofzuigers Van 2022
Als beste steelstofzuiger van 2022 getest

De Dyson V15 Detect Absolute is de beste steelstofzuiger van dit moment. Dyson is de grondlegger van revolutionaire stofzuigers en dat zie je ook hier terug in de nieuwste versie.

Met een accuduur van 60 minuten, 7 verschillende zuigmonden voor diverse type ondergronden en een HEPA-filter haal je met deze steelstofzuiger een beest in huis.

Het is een volwaardige stofzuiger welke niet alleen erg handig is maar ook beter zuigresultaat heeft dan een traditionele stofzuiger.

De aanschafprijs is een stuk hoger dan veel andere steelstofzuigers, echter krijg je daarvoor wél een uitmuntend kwaliteitsproduct voor terug. Met een ongekende batterijduur en waar ook nog een hele goede garantieservice bij zit mocht er iets misgaan.

De voordelen van de Dyson V15

 • Accuduur van 60 minuten
 • HEPA-filter tegen allergieën en bacteriën
 • Meerdere (7) zuigmonden zodat je deze overal voor kunt gebruiken
 • Als beste steelstofzuiger van 2022 getest

Nadelen van deze Dyson stofzuiger

 • Hoge aanschafprijs (alhoewel deze het zeker waard is)
 • Je moet de knop constant ingedrukt houden
 • Kan na een tijdje gebruiken redelijk zwaar aan gaan voelen

All-rounder: Samsung Jet 70 Complete

Beste steelstofzuiger 2022
All-rounder: Samsung Jet 70 Complete

De Samsung Jet 70 Complete blinkt uit in de tests op een tapijt- en harde vloer. Voelt ook een stuk lichter aan dan vergelijkbare steelstofzuigers, ideaal als je ook de trap regelmatig wil stofzuigen.

Helaas is de accuduur wel een tegenvaller: slechts 7 a 8 minuten als er met het volle zuigvermogen gezogen wordt. Dit is met enkele minuten te rekken door een lagere stand te gebruiken, de accu kan dan tot ongeveer 40 minuten meegaan.

Al met al is het een hele fijne steelstofzuiger welke zowel als normale stofzuiger als kruimeldief gebruikt kan worden. De prijs valt ook reuze mee in vergelijking met de Dyson bijvoorbeeld.

Voordelen van de Samsung Jet 70 Complete

 • Accuduur tot maximaal 40 minuten
 • Heeft speciale opzetstukken voor onder andere meubels en kieren
 • Zowel als stofzuiger als kruimeldief te gebruiken
 • Is lichter dan de meeste andere steelstofzuigers, ideaal als bijvoorbeeld de trap regelmatig stofzuigt
 • Ideale all-rounder met een mooie prijs ook nog

Nadelen van deze Samsung stofzuiger

 • Kan redelijk luid worden beschouwd (86dB)
 • Er is geen batterij indicator waardoor je niet weet wanneer deze bijna leeg is

Beste deal: AEG QX6-1-40OG Accu Steelstofzuiger

Beste deal: AEG QX6-1-40OG Accu Steelstofzuiger

Met de AEG QX6-1-40OG heb je de beste deal voor een steelstofzuiger te pakken. Deze stofzuiger is qua prestaties minder dan de andere 2 uit deze lijst, echter maakt de aanschafprijs dit meer dan goed.

Grote pluspunten van deze stofzuiger zijn het lichte gewicht, het strakke design en de parkeerstand zodat de stofzuiger weinig ruimte in beslag neemt wanneer deze opgeborgen is.

Zeker voor kleinere huizen of appartementen is deze machine perfect. Met de uitneembare handstofzuiger maak je niet alleen grotere ruimtes en vloeren schoon maar kun je ook perfect snel stof en rommel opzuigen wat je normaal met je kruimeldief doet.

Voordelen van de AEG QX6-1-40OG

 • Gemiddelde accuduur van 45 minuten
 • Is vrij licht qua gewicht met 2,7 KG
 • Is erg goed voor het opzuigen van huisdierharen
 • Zowel als stofzuiger als kruimeldief te gebruiken
 • Handige parkeerstand zodat deze stofzuiger amper ruimte in beslag neemt
 • Is de beste deal voor steelstofzuigers

Nadelen van deze AEG stofzuiger

 • Minder accessoires dan andere steelstofzuigers
 • Kortere steel dan andere stofzuigers waardoor je vaker moet buigen

Steelstofzuigers, hoe doe je de beste koop?

Steelstofzuigers zijn de toekomst en zullen langzaam maar zeker de traditionele stofzuiger vervangen. Maar waar moet je op letten wanneer je tot aankoop overgaat?

Omdat we allemaal andere behoeften en wensen hebben zal de criteria per persoon verschillen.

 • Heb je een groter huis dan heb je meestal de behoefte aan een accuduur die lang meegaat.
 • En wanneer je huisdieren hebt wil je vaak een stofzuiger welke haren goed kan opzuigen.
 • Misschien heb je wel last van allergieen of overgevoeligheid voor bepaalde stoffen. Dan kies je voor een stofzuiger met HEPA-filter, deze neemt alle fijnstoffen op en blaast schone(re) lucht uit

Veelgestelde vragen over steelstofzuigers

Plaats een reactie