Wat is de lekkerste koffie thuis? Ik testte 5 koffies voor je

De meesten van ons hechten veel waarde aan een bakje koffie in de ochtend. Of in de middag. Een koffiemachine is dan ook vrijwel standaard in elk huishouden aanwezig.

Maar wat is eigenlijk de lekkerste koffie? Want er zit een duidelijk verschil in smaak tussen jouw thuis gezette kopje koffie en die bij een horeca gelegenheid.

Dat heeft alles te maken met het soort koffie dat je drinkt én hoe deze gezet is.

Om je een hoop tijd en moeite te besparen heb ik 5 koffies voor je getest. Gezet met verschillende methodes. Daarvoor heb ik de volgende koffies gebruikt:

  • Filterkoffie
  • Senseo
  • Dolce Gusto Cups
  • Nespresso Cups
  • Bonenkoffie

De winnaar? Dat is de bonenkoffie gezet met een volautomatische bonen koffiemachine.

En de verliezer? Dat is Senseo geworden (dit valt heel erg tegen ten opzichte van de andere koffies!).

De lekkerste koffie voor thuis

De winnaar: Bonenkoffie

Smaakbeoordeling: 9.5

Koffie gezet van koffiebonen is bij uitstek de meest smaakvolle koffie welke vergelijkbaar is met wat je bij een café of restaurant krijgt.

Zeker als je een goede bonenmachine hebt ben je altijd verzekerd van een lekker bakkie. De koffie wordt onder druk gezet waardoor je een heerlijke crema laag op je koffie krijgt.

Als je goede kwaliteit bonenkoffie wilt is het slim om deze van lokale, kleinere branderijen of merken te kopen. Bonen van bijvoorbeeld Douwe Egberts of Kanis en Gunik vallen heel erg tegen en zijn van lage kwaliteit. Hier zet je vooral heel erg bittere koffie mee.

De bonen van La Place (van Jumbo) zijn een van de weinig echt lekkere bonen in het goedkopere segment.

Het kopen van koffiebonen kan duur lijken. Echter valt de prijs reuze mee als je deze vergelijkt met koffie cups waarvan de kilo prijs vaak het dubbele of zelfs driedubbele is ten opzichte van een kilo koffiebonen!

Nespresso Cups

Smaak beoordeling: 8

Als je liever met cups werkt dan is Nespresso de beste keuze.

De koffies van dit merk zijn er in verschillende smaken en flavours. De smaakbeleving is erg goed waardoor je altijd een wat luxere koffie hebt (zelfs als je de goedkopere cups neemt).

Tip: dit is de beste Nespresso machine.

Naast de fantastische smaken van Nespresso zelf zijn er ook tal van huismerken hiervoor waarvan enkele hele verrassende goede smaken hebben. Zo vond ik de L’OR cups erg goed en ook het La Place merk van Jumbo heeft meer dan prima koffie voor de Nespresso machine.

Dolce Gusto Cups

Smaakbeoordeling: 7

Dolce Gusto is ideaal als je graag een luxere koffie drinkt zoals cappuccino of een latte machiattio. Met het handige cupsysteem zet je zonder barista skills luxere koffies. Ook zijn er allerlei cups verkrijgbaar voor speciale smaken.

Zelf was ik niet erg te spreken over huismerk cups voor de Dolce Gusto als je deze vergelijkt met de originele cups van Dolce Gusto zelf. Qua prijs schelen de huismerken niet veel van de originele cups en Kruidvat heeft regelmatig goede deals voor grotere verpakkingen.

Heb je nog geen Dolce Gusto machine? Lees mijn review over de beste Dolce Gusto machine van Krups.

Filterkoffie

Smaakbeoordeling: 6.5

Filterkoffie is de ‘standaard’ koffie welke verreweg het meest gedronken wordt. Als je dit gewend bent zul je dit vaak prima tot lekkere koffie vinden. En sommigen zijn echt fan van deze koffiemethode.

Om een echt goede filterkoffie te zetten heb je ook goede koffie nodig. Hiervoor raad ik de Redbeans Gold Label aan. Wat duurder dan de gebruikelijke Douwe Egberts of huismerk koffie maar absoluut het geld waard.

De verliezer: Senseo

Smaakbeoordeling: 5

Senseo was ooit een hele hippe koffie. Het systeem werkt met pads (papier). Vandaag de dag is dit naar mijn mening de minst goede koffie die er verkrijgbaar is (na oploskoffie dan).

De smaak is slap en proeft als een verdund bakje filterkoffie. Zelf zou ik deze koffie dus mijden waar mogelijk.

Plaats een reactie