Koffiemachine met bonen kopen? Dit Zijn de beste bonen koffiemachines [2022]

Het is voor velen iets om naar uit te kijken in de ochtend of na het avondeten: een lekker bakkie koffie. Dat snappen we heel goed want wij zijn ook niet aanspreekbaar voor we dat zwarte goedje hebben kunnen nuttigen.

Koffie kan op vele manieren gezet worden maar een koffie gezet met verse bonen is toch wel de beste koffie die er is. Steeds meer mensen willen de luxe van een lekker bakje koffie zoals in een koffiezaakje thuis (want wie wil nu 4 euro betalen per kopje?).

Hiervoor heb je een koffiemachine met bonen nodig. Maar wat is de beste bonen koffiemachine om aan te schaffen?

Dat gaan wij hieronder met je delen. Wij gebruiken deze machines al sinds 2016 en zijn echte amateur barista’s. We delen onze favoriete machine en twee geweldige alternatieven.

De beste koffiemachines met bonen

Als koffieliefhebbers weten wij hoe belangrijk het is om een goede kop koffie te hebben om de dag mee te beginnen. Met deze lijst willen wij onze favoriete koffiemachines met bonen delen zodat jij ook kunt genieten van een heerlijke kop koffie thuis. Of je nu op zoek bent naar een machine voor thuis of op kantoor.

Zelf gebruiken we een volautomatische espressomachine voor onze dagelijkse bak koffie. In deze review vind je dus ook enkel volautomatische machines. Wel zo handig: met een druk op de knop zet zo’n machine je favoriete koffie.

Als beste uit de test komt de machine die we zelf gebruiken: de Philips 2200 serie EP2224/10.

Beste keuze: Philips 2200 serie EP2224/10

Dit is onze absolute nummer 1. Dit apparaat is perfect voor degenen die op zoek zijn naar een koffiemachine met bonen.

Voordelen

 • De Panarello melkopschuimer zorgt voor perfect melkschuim met slechts twee onderdelen voor eenvoudige reiniging.
 • Het intuïtieve touchdisplay maakt de bediening moeiteloos en je kunt de koffie selecteren waar je op dat moment zin in hebt.
 • Personaliseer je koffie-ervaring met het My Coffee Choice-menu, waar je de sterkte en de hoeveelheid van jouw koffie kunt aanpassen.

Nadelen

 • Plaats het apparaat op een vlakke en stabiele ondergrond. Houd de machine rechtop, ook tijdens transport.
 • Vul het waterreservoir nooit met warm of heet water of met spuitwater, omdat dit schade kan veroorzaken aan het waterreservoir en aan de machine.
 • Het onderhoud kan duur zijn.

De koffiemachine heeft een krachtig filter en eenvoudig onderhoud, dankzij het AquaClean-filter geniet je van helder, gezuiverd water.

Het apparaat geeft zelf aan wanneer het filter vervangen moet worden en kan met een nieuw filter 5000 kopjes lang zonder ontkalken. De krachtige molen is 100% keramisch en heeft 12 standen om jouw bonen van ultrafijn tot supergrof te malen.

Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en personaliseren. Het My Coffee Choice-menu biedt drie verschillende standen om je favoriete koffie aan te passen. De Panarello melkopschuimer is perfect voor het maken van melkschuim met slechts twee onderdelen voor eenvoudige reiniging.

Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en personaliseren, en de koffie smaakt heerlijk. Als je op zoek bent naar een koffiemachine met bonen is deze machine volgens ons de beste keuze.

Runner-up: Philips 3200 serie EP3221/40

Als je op zoek bent naar een koffiemachine met bonen, dan is de Philips Volautomatische Espressomachine Series 3200 zeker het overwegen waard. Wij zijn erg tevreden over deze machine van Philips en raden hem aan aan iedereen die op zoek is naar een koffiemachine voor thuisgebruik.

Voordelen

 • De Panarello melkopschuimer zorgt voor perfect melkschuim
 • Het intuïtieve touchdisplay maakt de bediening moeiteloos
 • Pas de sterkte en de hoeveelheid van jouw koffie aan in het menu My Coffee Choice

Nadelen

 • Het apparaat is vrij groot en neemt daardoor veel ruimte in beslag
 • Het touchscreen kan soms wat traag reageren
 • Het apparaat is vrij luidruchtig tijdens het malen van de bonen

Deze krachtige machine heeft een keramische molen die de bonen op 12 standen kan malen, van ultrafijn tot super grof. Het AquaClean-filter zorgt voor helder, gezuiverd water en het apparaat geeft zelf aan wanneer het filter vervangen moet worden. De machine is eenvoudig in onderhoud en kan met een nieuw filter 5000 kopjes lang zonder ontkalken.

De Panarello melkopschuimer zorgt voor perfect melkschuim en bestaat uit slechts twee onderdelen, waardoor hij eenvoudig te reinigen is. Het intuïtieve touchdisplay maakt de bediening moeiteloos en in het menu My Coffee Choice kun je de sterkte en de hoeveelheid van jouw koffie aanpassen. Kies eenvoudig jouw favoriet uit drie verschillende standen.

Ook deze bonenkoffiemachine van Philips is een goede keuze. Het is een krachtige machine met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een uitstekende melkopschuimer.

3. De’Longhi Dinamica ECAM

Als je op zoek bent naar een koffiemachine met bonen, is de De’Longhi Dinamica ECAM een goede optie. Wij zijn er blij mee vanwege de smaakvolle koffie en de vele mogelijkheden.

Voordelen

 • Snelkeuzetoetsen voor espresso, koffie, long koffie en Lungo.
 • Hoog gebruiksgemak dankzij sensorbedieningspaneel met symbooltoetsen.
 • Klassiek melkopschuimmondstuk. Schuimreservoir: na 14 kopjes of na 72 uur.

Nadelen

 • Schoonmaken is tijdrovend en gebruikt extreem veel water.
 • Maakt veel lawaai.
 • De smaak van de koffie kan soms verschillen.

De De’Longhi Dinamica is een gebruiksvriendelijke koffiemachine met bonen. Dankzij de vele mogelijkheden kun je gemakkelijk verschillende soorten koffie zetten. Zo kun je kiezen uit espresso, koffie, long koffie en Lungo. Het sensorbedieningspaneel met symbooltoetsen maakt het mogelijk om snel een keuze te maken.

Een ander voordeel van de De’Longhi Dinamica is het klassieke melkopschuimmondstuk. Hiermee kun je gemakkelijk melk opschuimen voor bijvoorbeeld een cappuccino of latte macchiato. Het schuimreservoir moet wel na 14 kopjes of na 72 uur worden gereinigd.

Een nadeel van deze machine is dat het schoonmaken tijdrovend kan zijn en veel water gebruikt. Ook kan het apparaat veel lawaai maken tijdens het zetten van koffie. Daarnaast kan de smaak van de koffie soms verschillen.

Al met al zijn wij tevreden met de De’Longhi Dinamica ECAM. Het is een goede koffiemachine met bonen die gemakkelijk te bedienen is én lekkere koffie zet.

4. Krups Arabica EA8110

We hebben de Krups Arabica EA8110 Volautomatische espressomachine nu een aantal weken in gebruik en zijn over het algemeen erg tevreden. Het apparaat is makkelijk te bedienen en zet heerlijke koffie. Het tamping-systeem zorgt ervoor dat de koffie extra stevig wordt aangedrukt, wat de smaak ten goede komt. Ook maalt de Active Speed koffiemolen de bonen sneller dan veel andere koffiemachines, wat handig is als je niet lang wilt wachten op je kopje koffie.

Voordelen

 • Het tamping-systeem heeft een zeer sterke hydraulische cilinder, die de koffie met een kracht van 30 kg extra stevig aandrukt.
 • Active Speed koffiemolen, maalt de bonen sneller.
 • Compact Thermoblock.

Nadelen

 • Het waterreservoir is niet heel groot, dus je moet het regelmatig bijvullen.
 • Het melksysteem is niet heel geavanceerd, dus het kan soms lastig zijn om de melk op de juiste manier op te schuimen.
 • De machine is vrij groot en neemt dus veel ruimte in beslag op je aanrecht.

Wel moet gezegd worden dat het waterreservoir niet heel groot is, dus je moet het regelmatig bijvullen. Ook het melksysteem is niet heel geavanceerd, dus het kan soms lastig zijn om de melk op de juiste manier op te schuimen. Daarnaast is de machine vrij groot en neemt dus veel ruimte in beslag op je aanrecht.

5. De’Longhi Magnifica S ECAM

Wij raden dit product aan vanwege de eenvoudige bediening en de mogelijkheid om koffie van barista-kwaliteit thuis te maken.

Voordelen

 • Eenvoudige touch bediening
 • Melkklopper voor geweldige cappuccino’s of lattes
 • Stille molen met 13 standen

Nadelen

 • Maakt veel geluid
 • Complex en langdurig schoonmaakproces
 • Krijg de hoeveelheid niet altijd ingesteld

Dit koffiezetapparaat van De’Longhi is een geweldige keuze voor iedereen die thuis koffie van barista-kwaliteit wil maken. Het apparaat heeft een eenvoudige touch bediening en kan automatisch twee kopjes tegelijk zetten. De melkklopper produceert een rijk, romig schuim voor geweldige cappuccino’s of lattes.

Een ander voordeel van dit koffiezetapparaat is de stille geïntegreerde molen met 13 standen. Hierdoor kan het apparaat worden gebruikt met zowel koffiebonen als gemalen koffie. Het slanke en elegante design past perfect in elke keuken en de karaf heeft een geïntegreerde reinigingsfunctie voor eenvoudige reiniging.

Helaas maakt het apparaat wel veel geluid en het schoonmaakproces kan complex en langdurig zijn. Ook kan het soms lastig zijn om de hoeveelheid koffie goed in te stellen. Ondanks deze nadelen raden wij dit koffiezetapparaat van De’Longhi nog steeds aan vanwege de geweldige kwaliteit van de koffie die het produceert.

Koopgids

Als we op zoek zijn naar de beste koffiemachine met bonen, zijn er een paar belangrijke factoren om te overwegen. Hier zijn enkele dingen waar we op moeten letten bij het kiezen van de perfecte koffiemachine:

Soorten koffiemachines

Er zijn verschillende soorten koffiemachines beschikbaar op de markt. Hier zijn de meest voorkomende:

 • Volautomatische koffiemachines: deze machines malen de bonen, steken de koffie aan en stoppen automatisch wanneer de koffie klaar is.
 • Halfautomatische koffiemachines: deze machines vereisen enige handmatige bediening en zijn meestal voorzien van een stoompijpje voor het opschuimen van melk.
 • Handmatige koffiemachines: deze machines zijn volledig handmatig en vereisen enige vaardigheid om de perfecte kop koffie te zetten.

Functies

Er zijn verschillende functies die we moeten overwegen bij het kiezen van de beste koffiemachine met bonen. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies:

 • Maalinstellingen: sommige machines hebben verschillende maalinstellingen om de sterkte van de koffie aan te passen.
 • Melkopschuimer: als we graag cappuccino’s of lattes drinken, is een melkopschuimer een must-have functie.
 • Waterreservoir: het waterreservoir moet groot genoeg zijn om ons in staat te stellen meerdere kopjes koffie te zetten zonder steeds opnieuw water toe te voegen.
 • Programmeerbare instellingen: sommige machines hebben programmeerbare instellingen, zoals de mogelijkheid om de sterkte en de hoeveelheid koffie aan te passen.

Onderhoud

Het is belangrijk om te overwegen hoe gemakkelijk het is om de koffiemachine schoon te maken en te onderhouden. Hier zijn enkele dingen om op te letten:

 • Afneembare onderdelen: machines met afneembare onderdelen zijn gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden.
 • Reinigingsprogramma’s: sommige machines hebben automatische reinigingsprogramma’s om het onderhoud te vergemakkelijken.
 • Waterfilter: een waterfilter kan helpen om de levensduur van de machine te verlengen en de smaak van de koffie te verbeteren.

Door rekening te houden met deze factoren, kunnen we de beste koffiemachine met bonen kiezen die aan onze behoeften voldoet.

Veel gestelde vragen

Welke bonen koffiemachine is het beste?

Is een koffiemachine met bonen eenvoudig te gebruiken?

Hoe onderhoud ik mijn koffiemachine met bonen?

Hoe kan ik de juiste bonen kiezen voor mijn koffiemachine?

Kan ik met een koffiemachine met bonen ook andere soorten koffie zetten, zoals cappuccino of latte?

Hoe maak ik mijn koffiemachine met bonen schoon?

Plaats een reactie