Hoe een Krups koffiemachine ontkalken?

In vrijwel iedere keuken is de koffiemachine te vinden. Ongeacht het merk. Deze wordt dan ook dagelijks gebruikt. Omdat het percentage van thuiswerken de laatste paar jaren aan het stijgen is, wordt de koffiemachine vaker gebruikt op een dag.

Zo ook de machines van het merk Krups. Deze zijn zeer vriendelijk in gebruik en voorzien jou van verschillende koffies; hét grote pluspunt van volautomatische koffiemachines.

Mocht jij nog op zoek zijn naar een geschikte machine, dan is Krups een merk om te overwegen. Echter, je zal ook moeten weten hoe je een koffiemachine onderhoudt. Regelmatig ontkalken is hier een onderdeel van.

Hoe een Krups koffiemachine ontkalken? Dat is een vraag die je in dit blogbericht beantwoord krijgt. Behalve dat, krijg je meer handige informatie. Het enige wat jij dus hoeft te doen, is dit blogbericht helemaal tot het einde te lezen. Alleen zo weet je hoe je het ontkalken kunt aanpakken.

Hoe een Krups koffiemachine ontkalken?

Jij hebt gekozen voor een koffiemachine van het merk Krups. Althans, je bent niet voor niks op dit blogbericht gestuit. Dat je voor dit merk hebt gekozen, daar kunnen we je geen ongelijk in geven. Deze werkt bijvoorbeeld volautomatisch, beschikt over een redelijke prijs en is zeer vriendelijk in gebruik.

Hoe een Krups koffiemachine ontkalken? Mocht je over een dergelijk apparaat beschikken, dan heb je hoe dan ook een handleiding in huis. Toch kunnen deze onduidelijk zijn of zijn de instructies in een andere taal. Geen zorgen, wij helpen je door dit proces heen.

Krups heeft dus als groot voordeel volautomatisch te werken. Deze voorziet jou niet alleen maar van verschillende koffies. De machine geeft namelijk zelf aan wanneer het tijd is om te ontkalken. Hoe makkelijk is dat? Vervolgens ga je met een aantal kleine stapjes aan de slag. Deze kleine stapjes hebben we voor je beschreven:

De machine leegmaken


Je zorgt ervoor dat de machine helemaal leeg is. Verwijder het oude water uit het reservoir en ook de koffiebonen. Check dubbel of er geen bonen achter zijn gebleven. Pak een ontkalkingsmiddel en vul het reservoir opnieuw met schoon water.

Het water mag gevuld worden tot het aangegeven streepje waar ‘Calc’ bij staat. Plaats het reservoir weer terug en voeg het ontkalkingsmiddel erbij. Later in dit blogbericht vertellen we je hier wat meer over.

Een simpele druk op de knop

Heb je bovenstaande stappen voltooid? Dan kan je op de knop drukken voor het ontkalken. Hier hoef je dus niks meer voor te doen. De knop wijst zich eigenlijk vanzelf. Kan je deze niet vinden? Zoek dan naar de speciale Lungo of startknop.

Vergeet geen bakje of kommetje onder de machine te plaatsen. Hier wordt het ‘vieze’ water namelijk in verzameld en in uitgescheiden. Doe je dit niet? Dan wordt het één groot waterballet.

Herhaal de bovenstaande stappen opnieuw

De machine geeft opnieuw zelf aan, wanneer het ontkalken is afgelopen. Gooi het kommetje met vies water leeg en leeg ook het waterreservoir. Vervolgens ga je de bovenstaande stappen voor een tweede keer herhalen. Hierdoor wordt de gehele machine ontkalkt en ook gereinigd.

Spoel alles om

Heb je de tweede ronde doorlopen? Dan heb je het ontkalken voltooid. Belangrijk is om het waterreservoir goed om te spoelen met schoon water. Dit kan voorkomen dat een restant van het ontkalkingsmiddel achterblijft. Dit doet geen goed voor de smaak van de koffie en voor de gezondheid.

Na het omspoelen kunnen alle onderdelen worden teruggeplaatst, om weer te kunnen genieten van jouw favoriete koffie. Zoals je ziet, hoeft ontkalken geen tijdrovend klusje te zijn – zeker als het gaat om een Krups koffiemachine.

Tast kalk de smaak van koffie aan?

Dat ontkalken klinkt als een onnodig klusje. Mocht je er zo instaan, dan kunnen we dat begrijpen. Krups geeft een melding af, maar niet iedere machine doet dit. Het zou goed kunnen dat je het onverhoopt vergeet.

Nu hoeft dat geen ramp te zijn, maar de smaak van de koffie wordt er niet beter op. Tast kalk de smaak van koffie aan? Absoluut. Dit is de grootste reden om te ontkalken. Omdat kalk een ophoping geeft, werkt de machine op den duur niet meer optimaal. Dit heeft dus ook effect op de smaak.

Hoe een Krups koffiemachine ontkalken?
Met ontkalken blijft je koffie goed smaken

Daarbij gaat het ook om de garantie. Gaat de machine kapot? Dan kan je in de meeste gevallen garantie krijgen. Hiermee krijg je je geld of een gloednieuwe machine terug. Ziet een monteur echter dat deze niet regelmatig ontkalkt is? Dan komt de garantie te vervallen. Bovendien doet het ook de levensduur van de machine niet goed. Ontkalk je niet? Dan gaat de machine eerder stuk.

Waar kan een koffiemachine mee ontkalkt worden?

Hoewel de koffiemachine vrijwel zelfstandig ontkalkt kan worden, zal jij hier als gebruiker ook een steentje aan moeten bijdragen. Dit is niet alleen een kwestie van op de knop drukken.

Om effectief te kunnen ontkalken, maak je gebruik van een speciaal ontkalkingsproduct. Hiermee kan een koffiemachine ontkalkt worden. Het is verstandig om een ontkalker te kiezen van Krups. Deze brengt de machine geen onnodige schade toe. Deze komen in de vorm van tabletten of poeder die aan het waterreservoir toegevoegd kunnen worden.

2X krups F054 ontkalker en 1X Krups XS3000 reinigingstablet
Koop direct
bol.com (€25,00)
Laatst bijgewerkt: juli 24, 2024 - 3:10 am

Daarnaast is het ook een mogelijkheid om azijn te gebruiken. Hier zitten wel de nodige risico’s aan – bijvoorbeeld dat de koffiemachine er stuk van gaat. Kies daarom voor een goed product. Zo gaat de machine het langste mee.

Waarom kiezen voor een Krups koffiemachine?

Grote kans dat je zelf een Krups koffiemachine hebt. Deze wil je tenslotte regelmatig ontkalken. Daarentegen kan het ook makkelijk zijn, dat je deze nog niet hebt.

Mocht je nog op zoek zijn naar een dergelijke koffiemachine, dan overweeg je alle opties. Er zijn tenslotte veel verschillende merken waar je uit kan kiezen. Om jou te helpen bij de keuze, vindt je hier een aantal voordelen van Krups. Wellicht is dit merk iets voor jou en kan jij ermee uit de voeten.

  • De machine werkt volautomatisch. Dat maakt dat je voorzien kunt worden van verschillende koffies. Mocht jij hier waarde aan hechten, dan is dit het grootste voordeel waar je van kunt profiteren.
  • De machine werkt met koffiebonen. Dit komt de uiteindelijke smaak van de koffie alleen maar ten goede.
  • De koffies kunnen stuk voor stuk makkelijk gezet worden. Dat niet alleen, het gaat erg snel – binnen één druk op de knop. Heb je veel haast in de ochtend? Een bakje koffie is zo gezet.
  • De meeste machines beschikken over een ingebouwde melkopschuimer. Zo kunnen ook cappuccino’s gezet worden.
  • Krups komt in verschillende modellen en formaten.
  • Naast hete koffie, biedt de machine ook een functie voor ijskoffie en heet water voor thee.
Krups Arabica Automatic EA8150 – Espressomachine
Koop direct
bol.com (€282,00)
Laatst bijgewerkt: juli 24, 2024 - 3:11 am

Conclusie – Een Krups koffiemachine ontkalken doe je zo

Het ontkalken van een Krups koffiemachine – eerlijk is eerlijk, het is een typisch huishoudelijk klusje. Een klusje dat je liever overslaat. Is het ontkalken van deze machine zo tijdrovend of ingewikkeld?

In dit blogbericht heb je kunnen lezen hoe dit precies zit. De machine geeft het zelf aan. Hoe handig is dat? Het enige wat jij hoeft te doen, is de machine legen en voorzien van een ontkalkingsproduct. Na een druk op de knop, wordt het voor je geregeld.

Mocht jij nog geen Krups koffiemachine hebben, dan weet je nu welke voordelen hieraan zitten. Ga je de knoop definitief doorhakken?

Hoe een Krups koffiemachine ontkalken?
Tast kalk de smaak van koffie aan?

Door kalkophoping, kan de smaak van de koffie worden beïnvloed. Deze ophoping is op een gegeven moment zo groot, dat de machine niet meer optimaal werkt.

Waar kun je een koffiemachine mee ontkalken?

Het is altijd het beste, om dit met speciale tabletten of poeder te doen. Het liefst van hetzelfde merk, als de koffiemachine. Azijn is ook een optie, maar dit is niet aan te raden.

Kan de machine kapot gaan door kalk?

Wanneer je de machine niet regelmatig ontkalkt, kan deze op den duur stuk gaan. Hier kun je dan ook geen garantie op krijgen. Deze komt dan te vervallen.

Plaats een reactie