Wat is een keukenmachine?

In vrijwel iedere keuken is de keukenmachine haast niet meer weg te denken. Op ieder aanrecht en in ieder keukenkastje is deze wel te vinden. Logisch ook. De machine is multifunctioneel en kan een hele hoop werk voor je uit handen nemen.

Hoe populair het ding ook is, niet iedereen is hiervan op de hoogte. Daarom vind je in dit blogbericht het antwoord op de vraag: Wat is een keukenmachine?

De keukenmachine is een apparaat dat werkt op elektriciteit en voornamelijk in de keuken ontzettend breed ingezet kan worden. Er kan jou veel uit handen genomen worden. Zowel tijdens het bakken als tijdens het koken van verschillende gerechten. Voornamelijk door zijn multifunctionaliteit is het een populair apparaat voor in de keuken en maken steeds meer mensen de keuze om deze aan te schaffen.

Wil je meer weten over wat een keukenmachine is, wat je ermee doet of wat het verschil is met een blender? Dan kunnen we je alvast verklappen dat je bij dit blogbericht helemaal goed zit. Lees de gehele tekst helemaal tot het einde en je van A tot Z waar we mee te maken hebben en of dit eventueel iets voor jou zou kunnen zijn. Succes!

Wat is een keukenmachine?

Tegenwoordig beschikt vrijwel iedere keuken over een dergelijke keukenmachine. Dat is nogal logisch. Dit apparaat is namelijk multifunctioneel in te zetten en kan jou veel uit handen nemen. Dat is dan ook waar de keukenmachine voornamelijk om bekend staat en waarom steeds meer mensen kiezen voor de aanschaf hiervan. Om zijn multifunctionaliteit.

Niet alleen is de machine bruikbaar voor het bakken, maar bijvoorbeeld ook voor het koken van verschillende gerechten. Allemaal leuk en aardig, maar wat is een keukenmachine? Laten wij daar nu net het antwoord op weten. Laat ons het je uitleggen.

In de meeste gevallen werkt een keukenmachine op elektriciteit. Dat is al het eerste kenmerk waaraan je het apparaat kunt herkennen. Daarnaast lijkt de machine erg op het uiterlijk van een mixer, maar toch is deze net iets anders. Voornamelijk door de verschillende functies die er mogelijk zijn. Wat je doet met een keukenmachine? Lees hieronder verder om daarachter te komen.

Wat doe je met keukenmachine?

Dat je er nu achter bent gekomen wat een keukenmachine precies is, hoeft niet te betekenen dat je ook precies weet wat deze doet. Wat je doe je met een keukenmachine? In het overzicht hieronder vind je de verschillende functies en mogelijkheden op een rijtje:

 • Etenswaren fijn laten hakken; denk hierbij aan bijvoorbeeld noten
 • Het maken van beslag; voor bijvoorbeeld een cake of voor een taart
 • Het maken van stevig deeg; denk hierbij aan koekjesdeeg of het deeg voor een pizzabodem
 • Fijn snijden; van bijvoorbeeld groente of fruit
 • Door elkaar mixen; voor een recept waarbij meerdere ingrediënten door elkaar nodig zijn
 • Babyhapjes maken; doordat de keukenmachine dingen fijn kan snijden, is het zelf maken van babyhapjes erg makkelijk
Wat is een keukenmachine?
Hakken met keukenmachine

De bovenstaande punten zijn enkele ideeën en functies die mogelijk zijn met de machine. Vaak wordt deze geleverd met meerdere opzetstukken, zodat je altijd het juiste opzetstuk voor de juiste functie bij de hand hebt. Hoe handig is dat?

Wat is het verschil tussen een blender of keukenmachine?

Behalve de keukenmachine, zijn er nog meer handige apparaten die jou in de keuken kunnen helpen. Grote kans dat je weleens van de blender hebt gehoord. Ook deze is nauwelijks nog weg te denken en word door veel mensen graag in gebruik genomen.


Toch wil het misverstand nog weleens ontstaan dat deze twee hetzelfde zijn. Wat is het verschil tussen een blender of keukenmachine? En zit daar überhaupt wel een duidelijk verschil tussen?

 • Blender: De blender word meestal gebruikt voor het fijn maken van voedsel. Zo is bijvoorbeeld het maken van een smoothie zeer populair tegenwoordig. Een blender krijgt wat dat betreft alles net wat gladder gemalen dan een keukenmachine dat doet. Hierbij wordt het dus echt gemalen tot een sapje. De blender is wat compacter en qua uiterlijk niet te vergelijken met bijvoorbeeld een mixer.
 • Keukenmachine: De keukenmachine is juist weer handig voor de wat grovere dingen. Bijvoorbeeld voor het fijn hakken van harde noten of voor het mixen van verschillende ingrediënten. De keukenmachine ziet er vaak wat grover uit, beschikt over meerdere opzetstukken en kun je vergelijken met een mixer.

Het verschil tussen de twee kun je dus niet alleen onderscheiden wat betreft het uiterlijk, maar ook door de mogelijke functies. Zo beschikt een keukenmachine over meer functies, terwijl dat bij een blender hetzelfde blijft.

Welke keukenmachine is makkelijk in gebruik?

Ben je na het lezen van dit blogbericht gecharmeerd geraakt van de keukenmachine? Dat kunnen wij goed begrijpen. Het is tenslotte een ontzettend handig apparaat en het kan veel dingen uit handen nemen.

Toch kan het kiezen van een keukenmachine een flinke klus zijn. Er zijn er zoveel, welke keukenmachine is makkelijk in gebruik? Ook bij het maken van de beste keuze kunnen we jou een handje op weg helpen.

Als we het hebben over de keukenmachine die makkelijk in gebruik is, dan is die van het merk Bosch zeer geschikt voor jou. De machine is zo makkelijk in gebruik om het volgende:

 • De machine beschikt aan de onderkant over een antislip laag. Dat maakt dat de keukenmachine niet verschuift op het moment van gebruik. Tenslotte is niets zo irritant als dat en word het gebruik jou makkelijker gemaakt.
 • Last van snoeren die in de knoop raken? Dat is bij Bosch niet het geval. Het snoer kan namelijk in de machine zelf worden opgeborgen.
 • Bij aanschaf krijg je meerdere opzetstukken cadeau. Zoals een garde en een echte kneedhaak.
 • De mengkom van Bosch is enorm. Hierin kun je maar liefst 2 kilogram aan inhoud in kwijt. Daar kun je heel wat lekkers mee maken.
 • Door de 800 watt kan zelfs het stevigste deeg gemengd worden. Zoals een stug speltbrood. Dat levert geen problemen op.

Welke keukenmachine krijgt de beste reviews?

Nu je weet dat de keukenmachine van Bosch makkelijk in gebruik is, ben je al een hele stap verder om de definitieve keuze te maken. Toch is het goed om je onderzoek en zoektocht wat meer te verbreden.

Bosch MUM5 StartLine MUM54A00- Keukenmachine – Wit/Zwart
Koop direct
bol.com (€137,00)
Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:03 am

Heb je er bijvoorbeeld weleens aan gedacht om dergelijke reviews van keukenmachines te bekijken? Reviews zijn eigenlijk de meningen van andere gebruikers. Uit deze reviews blijkt vaak of het apparaat doet wat het beloofd, of het makkelijk in gebruik is en of het aan de verwachtingen voldoet. Zo bekijken we ook in dit blogbericht enkele reviews.

Welke keukenmachine krijgt de beste reviews? Omdat de keukenmachine van Bosch zeer makkelijk in gebruik is, krijgt deze vanzelfsprekend ook veelbelovende reviews. Om je hier een beeld van te geven, staan hieronder twee reviews voor je beschreven die je een duidelijker beeld geven van het apparaat:

‘De keukenmachine van Bosch is ontzettend makkelijk in gebruik. Hij weegt bijna niks, waardoor deze vrij makkelijk van plaats te verwisselen is. Ondanks het lichte gewicht, zijn de mogelijkheden enorm. Deeg en beslag zijn bijvoorbeeld zeer makkelijk te maken. Verder is de machine in onderhoud vriendelijk en valt ook de prijs niet tegen. Kortom: een topper!’

‘Qua gebruik is het een fijne machine. Dat de mogelijkheid bestaat om de set uit te breiden met meerdere opzetstukken, dat is alleen maar een groot pluspunt. Het snoer kan makkelijk weggewerkt worden, waardoor deze niet in de knoop raak. Zeer compact en makkelijk in gebruik.’

Zijn er ook voor- of nadelen?

Ieder product heeft zowel voor als nadelen. Zo is dat ook het geval bij een keukenmachine. Door deze onder de loep te nemen en deze kritisch te bekijken, weet je waar je rekening mee moet houden wat je kunt verwachten.

Zitten er voor- en nadelen aan een keukenmachine? Die zijn er inderdaad en deze gaan we dan ook bespreken. Om te beginnen met de voordelen:

 • Multifunctioneel in gebruik
 • Een eyecatcher voor op het aanrecht
 • Neemt veel werk in de keuken uit handen
 • Zelfs het zwaarste brooddeeg kan hiermee gekneed worden
 • Geschikt voor zowel koken als voor bakken

Na het lezen van de voordelen, ben je ook vast benieuwd naar de nadelen van een keukenmachine. Het is één nadeel waar je even rekening mee moet houden voordat je deze gaat aanschaffen: 

 • Heb je niet zo’n grote keuken of niet zo’n groot aanrecht? Dan is de keukenmachine een wel erg lomp apparaat en heb je hier niet voldoende ruimte voor.

Conclusie

Wat is een keukenmachine? Met die vraag zijn we dit blogbericht begonnen. Heb je de tekst helemaal tot en met hier gelezen? Dan ben je helemaal op de hoogte. Je weet wat een keukenmachine is en wat de functies zijn hiervan.

Mocht je over willen gaan op aanschaf, bekijk dan welke keukenmachine het makkelijkst in gebruik is en welke de beste reviews krijgen. Al deze informatie heb je in het blogbericht kunnen vinden. Scrol vooral nog even terug naar boven om dit nog eens na te lezen.

Wat is een keukenmachine?
Lijkt een keukenmachine op een blender?

Een blender en keukenmachine zijn niet helemaal hetzelfde. De keukenmachine kun je het beste vergelijken met een mixer.

Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een keukenmachine?

Waar je goed aan moet denken, is aan de ruimte. Een keukenmachine is vrij groot en breed, waardoor je voldoende ruimte op het aanrecht moet hebben.

Welke keukenmachine krijgt goede reviews?

De keukenmachine van Bosch steekt er met kop en schouders bovenuit. De reviews van gebruikers zijn veelbelovend en ook de functies liegen er niet om.

Plaats een reactie