Hoe werkt een Illy koffiemachine?

Is het wat jou betreft tijd voor een nieuwe koffiemachine? Grote kans dat je hier en daar al wat research hebt gedaan. Wat je misschien direct is opgevallen, is dat er ontelbaar veel koffiemachines zijn. Soorten, maten en merken. De koffiemachine van Illy is een vrij grote speler in deze wereld. Onder andere om het uiterlijk en de specificaties. Hoe werkt een Illy koffiemachine?

 • illy Francis Francis X7.1 Iperespresso
 • Zie dit blogbericht maar als een Illy koffiezetapparaat gebruiksaanwijzing. Dat houd in dat we uitgebreid bespreken hoe dit apparaat werkt en hoe je je favoriet koffie kunt zetten.

  Hoe werkt een Illy koffiemachine en waarom zou je als koffieliefhebber specifiek voor dit merk moeten gaan? Dat gaan we allemaal bespreken in dit blogbericht. Na het lezen hiervan weet je niet alleen hoe deze werkt, maar ook of deze iets voor jou zou kunnen zijn.

  Hoe werkt een Illy koffiemachine?

  Hoe werkt een Illy koffiemachine? Zie dit blogbericht maar als een Illy koffiezetapparaat gebruiksaanwijzing, aangezien we gaan ontdekken hoe deze precies werkt. Schaf je een Illy koffiemachine aan? Dan weet je hierna hoe deze werkt en kun je aan de slag gaan. Best handig. Toch?

  Hoe de koffiemachine precies werkt, dat hoeft niet eens zo ingewikkeld te zijn. Laat je niet afschrikken door alle knopjes en functies.

  Voordat je gaat beginnen, voorzie je het waterreservoir (de doorzichtige tank) van voldoende water. In de meeste Illy apparaten gaat ongeveer een liter. Wanneer je dat gedaan hebt, zorg je ervoor dat er een koffiekopje klaarstaat onder het apparaat. Hier gaat straks de koffie in. Heb je een apparaat op koffiebonen? Zorg dan dat deze over voldoende bonen beschikt. Heb je echter een Illy apparaat met koffiecups? Voeg dan een cup toe in het daarvoor bestemde bakje. Dit wijst zich allemaal vanzelf.

  Heb je die stapjes gehad? Dan is het tijd om de koffie te gaan zetten. Het apparaat zet je aan met de aan/uit knop, die zich aan de linkerkant van het apparaat bevind. Deze herken je aan het symbool. Wanneer deze knop stopt met knipperen en één kleur blijft, dan weet je dat het opwarmen voltooid is.

  Nu je dat allemaal gedaan hebt, ga je je koffie daadwerkelijk zetten. In het midden bevindt zich een grote cirkel, waarin de verschillende koffies staan afgebeeld. Om je favoriet te kiezen druk je hierop, waarna het apparaat voor je aan de slag gaat.

  Een Espresso en zwarte koffie is zo gezet. Hier hoef je niks meer aan te doen. Houd je echter van cappuccino’s? Aan de zijkant bevindt zich een zwarte pijp, waarmee de koffiemelk kan worden op geschuimd. Voeg wat melk toe in het daarvoor bestemde kannetje, en houd deze onder de pijp.

  Waarom kiezen voor een Illy koffiemachine?

  Allemaal leuk en aardig die Illy koffiezetapparaat gebruiksaanwijzing, maar waarom zou je ervoor moeten kiezen?

  Tenslotte zijn er ontelbaar verschillende koffiemachines op de markt waaruit gekozen kan worden. Omdat we dat met je eens zijn, kan het geen kwaad om eens te kijken naar waarom je zou moeten kiezen voor een Illy koffiemachine.

  • Het uiterlijk van Illy: Ben je dol op vintage en retro? Dan is de kans groot dat je gecharmeerd zult zijn van de koffiemachines van Illy. Deze hebben namelijk een échte vintage/retro-uitstraling, wat een échte eyecatcher op je aanrecht zal zijn. Het oog wil tenslotte ook wat, toch? Deze illy Francis Francis X7.1 Iperespresso bijvoorbeeld!
  • Meerdere soorten: Behalve de vintage/retro look, beschik Illy over meerdere varianten. Een groot voordeel, want zo zit er altijd wel iets voor je bij. Dit apparaat is bijvoorbeeld zeer compact en wat kleiner van stuk.
  • Volautomatisch: De meeste koffiemachines van dit merk werken volautomatisch. Dat maakt dat jou favoriete bakje koffie in één druk op de knop gezet kan worden. Zeker wanneer je weinig tijd hebt ’s ochtends, is dat natuurlijk een enorme uitkomst.
  • Weinig onderhoud: De onderdelen van de machine van Illy heeft weinig onderhoud nodig. Deze geeft zelfs aan wanneer het tijd is om te ontkalken. Daarnaast zijn de onderdelen vrij makkelijk te onderhouden door eens in de zoveel tijd met wat water af te spoelen.
  illy Francis Francis X7.1 Iperespresso – Koffiecupmachine – Zwart
  Koop direct
  bol.com (€147,00)
  Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:03 am

  Waarom een dergelijke koffiemachine ontkalken?

  Hoewel over het algemeen bekend is dat een Illy koffiemachine qua onderhoud niet heel veel nodig heeft, is het eens in de zoveel tijd wel nodig om deze machine even te ontkalken en een schoonmaakbeurt te geven.  

  Met name ontkalken is een vrij essentieel onderdeel wanneer het gaat om een koffiemachine. Zelfs wanneer deze weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Waarom moet je een Illy koffiemachine om de zoveel tijd even ontkalken?

  Na verloop van tijd, en zeker wanneer je de machine veel gebruikt, ontstaat zich een ophoping van kalk. Dat is vrij normaal en dit gebeurt bij vrijwel ieder koffiezetapparaat. Deze ophoping van kalk zie je ook vaker bij bijvoorbeeld een waterkoker. Door deze kalkophoping gaat de sensationele smaak van de koffie langzaamaan verloren. Grote kans dat je dit terug proeft. Bovendien tast kalk ook het apparaat zelf aan, waardoor deze een stuk minder lang mee gaat dan normaal gesproken.

  Door je koffiemachine te ontkalken zorg je er dus niet alleen voor dat de kwaliteit van je koffie beter word, maar ook dat de machine zelf een stuk langer mee kan gaan. Twee vliegen in één klap. Vrijwel altijd geeft de machine zelf aan wanneer het tijd is voor ontkalken, maar houd er rekening mee dat dit ongeveer om de drie tot vier maanden moet gebeuren.

  Waarop letten bij het aanschaffen van een Illy koffiemachine?

  Voordat je een dergelijk koffiezetapparaat gaat kopen, is het goed om op een aantal punten te letten. Waarom je hier op moet letten?

  Voornamelijk omdat je hiermee een miskoop kan voorkomen en je zeker weet dat het apparaat doet wat je graag zou willen en wat je ervan verwacht. Zo is dat ook het geval bij een Illy koffiemachine.

  Waarop letten wanneer je een Illy koffiemachine gaat aanschaffen? Dan let je op het volgende:

  illy Francis Francis X7.1 Iperespresso – Koffiecupmachine – Rood
  Koop direct
  bol.com (€159,00)
  Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:03 am
  • Houd er rekening mee dat een Illy koffiemachine wat groter uit kan vallen dan die van andere merken. Wanneer je een klein aanrecht hebt, zul je je toch even af moeten vragen of dit wel zo handig is.
  • Heb je een wat kleiner aanrecht? Kijk dan naar een compactere koffiemachine. Illy heeft die namelijk ook in het assortiment.
  • Drink jij meerdere koffies of iedere dag dezelfde? Illy is over het algemeen volautomatisch, waardoor meerdere koffies mogelijk zijn. Drink je echter altijd zwart? Dan is volautomatisch misschien lichtelijk overdreven en zijn de overige functies overbodig. Zonde van je aankoopbedrag, want je betaald er wel voor.
  • Ben je niet zo van de vintage/retro look? Kijk dan nog even verder naar iets anders.
  • Houd jij van een cappuccino iedere ochtend? Dan is het handig om een apparaat te kiezen met een melkopschuimer. Let hierop voordat je overgaat op aanschaf.
  ProfiCook MS 1032 – Elektrische melkopschuimer – RVS
  Koop direct
  blokker.nl (€54,95)
  Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:03 am

  Conclusie

  Je weet nu, na het lezen van dit blogbericht, hoe een Illy koffiemachine onder andere werkt. Zie dit maar als een Illy koffiezetapparaat gebruiksaanwijzing. Mocht je voor dit apparaat willen gaan, weet je dus al hoe deze werkt. Hoe handig is dat?

  Mocht je nog twijfels hebben of je wilt wat meer weten over Illy, dan heb je dit ook kunnen vinden in het blogbericht. Onder andere waar je op moet letten en wat de voordelen zijn. Naast Illy zijn er nog genoeg andere koffiezetapparaten van andere merken. Doe vooral research naar wat jij graag zou willen en wat bij jou zou kunnen passen. Heel veel succes!

  Hoe werkt een Illy koffiemachine?
  Is het gebruik van een Illy koffiemachine ingewikkeld?

  Laat je niet afschrikken door alle knopjes en functies. Het gebruik van een Illy koffiemachine is niet ingewikkeld. In het blogbericht lees je hoe dit in zijn werk gaat.

  Heeft Illy meerdere modellen?

  De vintage/retro look van Illy is nog steeds erg populair. Mocht je hier niet van houden, dan zijn er meerdere modellen waar je uit kunt kiezen.

  Kan een Illy koffiemachine melk opschuimen?

  Illy kan inderdaad melk opschuimen. Aan de zijkant bevindt zich een zwarte pijp, waar je de melk makkelijk mee kunt opschuimen. Simpel, toch?

  Verkrijgbaar bij:

  blokker.nl (€54,95)
  bol.com (€51,95)
  Laatst bijgewerkt: februari 29, 2024 - 9:03 am

  Plaats een reactie